Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Romsilva scoate la vânzare 30.000 de pomi de Crăciun. Direcția Silvică Sibiu zero

Romsilva scoate la vânzare 30.000 de pomi de Crăciun. Direcția Silvică Sibiu zero

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat joi că scoate la vânzare peste 30 de mii de pomi de Crăciun, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

”Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri, cei cu înălțimi de peste 3 metri fiind considerați comenzi speciale”, se arată în comunicatul Romsilva.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, oficialii Direcției Silvice Sibiu au declarat că la Sibiu nu vor fi scoși la vânzare brazi din pepinierele proprii întrucât nu dispun de brazi în acest scop. Prin urmare, sibienii pot achiziționa brazi naturali pentru sărbători fie de la comercianții privați din zonele piețelor agro-alimentare precum Piața Cibin, Piața Vasile Aaron sau Piața Rahova, fie de la marile magazine de bricolaj, cum sunt: Hornbach, Dedeman, Leroy Merlin și altele. Prețurile sunt însă semnificativ mai mari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 459

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus