Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

USR vrea să ducă la Iași dronele de la FITS: Acest proiect s-a desfășurat cu mare succes la Sibiu. Putem face asta și la Iași

USR vrea să ducă la Iași dronele de la FITS: Acest proiect s-a desfășurat cu mare succes la Sibiu. Putem face asta și la Iași

USR Iași propune în Consiliul Local înlocuirea focului de artificii de Revelion cu spectacolul de lasere și drone desfășurat în timpul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), anunță Ziarul de Iași.

Potrivit statisticilor, în noaptea de 31 decembrie se înregistrează cele mai multe cazuri de pierderi ale câinilor și pisicilor, pentru care spectacolul de artificii este un adevărat coșmar, ducând deseori chiar la moartea animalelor înaintate în vârstă.

USR Iași propune acum ca zgomotul pocnitorilor și artificiilor să fie înlocuit cu muzică și lumini.

“Există acest proiect implementat deja în alte orașe din țară, unde cetățenii au avut ocazia să admire, în premieră pentru orașul lor, un joc impresionant de lasere și drone, o simfonie de lumini. Costurile nu sunt cu mult mai mari, iar noi am propus prin amendament majorarea sumei de la 600.000 lei la 660.000 lei. Această sumă va acoperi costurile organizării concertelor dintre ani și un spectacol de lumini cu 200 drone și lasere organizat în coordonare cu instituțiile abilitate. Acest proiect s-a desfășurat cu mare succes la Sibiu, la Alba Iulia de Ziua Națională, la Cluj de zilele orașului, precum și la festivalul Saga de la București. Putem face asta și la Iași.“, declară consilierul Iulian Nicolau (USR), inițiatorul amendamentului.

O dronă cântărește 500 de grame și poate produce până la 16 milioane de combinații de culori.

Primul spectacol artistic cu drone, la nivel mondial, a avut loc în urmă cu zece ani, în Austria. Tehnologia, fără de care n-ar fi posibil show-ul de lumini cu drone de la FITS 2022, este alcătuită din softul de control EVSKY STUDIO și dronele EVSTAR, acestea fiind construite special pentru acest gen de spectacol. O singură dronă cântărește mai puțin de 500 de grame și poate produce până la 16 milioane de combinații de culori. Acestea se deosebesc de dronele standard printr-o serie de caracteristici unice, precum sursa puternică de lumină LED sau lipsa camerelor foto și oferă un LED RGB full-color, un mod de zbor inteligent și un sistem de poziționare de înaltă precizie.

Gratie experienței profesionale extinse, echipa EVSKY a dezvoltat un sistem stabil, flexibil și eficient care poate fi folosit în siguranță de un singur pilot. Pentru fiecare show există și un pilot secundar alocat pentru situații speciale.  Publicul este în deplină siguranță: „În timpul fazei inițiale de planificare, lucrăm îndeaproape pentru a identifica zonele cele mai bune pentru lansare, spațiul aerian sigur de zbor și unghiurile optime de vizualizare pentru public.” - Alin Neacșu-CTO & Flight Manager EVSKY.

CItește și:  Spectacol cu drone la FITS 2022: Am ascultat vocea comunității sibiene

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Asta e maximul ce poate usr ul. Drone si trotinete!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus