Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

Se toarnă asfaltul pe strada Preot Bacca. Parcul din Tilișca va fi gata în primăvară

Se toarnă asfaltul pe strada Preot Bacca. Parcul din Tilișca va fi gata în primăvară

Lucrările de modernizare a străzii Preot Bacca, pe tronsonul dintre str. Islazului și str. Săcel, se apropie de finalizare, acestea făcând parte din proiectul de amenajare a noului parc din zona Tilișca, anunță Primăria Sibiu printr-un comunicat de presă. Această stradă va asigura legătura pietonală și rutieră cu viitorul parc. 

Zilele acestea se toarnă asfaltul pe strada Preot Bacca. Ce lucrări s-au făcut: 

- O magistrală importantă de apă potabilă a fost relocată 

- Rețelele de canalizare menajeră și pluvială au fost modernizate și extinse

- Rețeaua de apă potabilă a fost și aceasta modernizată și extinsă, la fiecare proprietate fiind instalate apometre cu citire la distanță 

- A fost amenajată o rețea de iluminat public eco-eficient, iar tot cablajul aerian a fost coborât în subteran, în canalizația metropolitană nou amenajată. 

- Au fost create trotuarele și 300 mp de zone verzi, care se vor amenaja în următoarea perioadă cu iarbă și arbori. 

„Amenajarea noului parc din zona Tilișca continuă, deschiderea acestuia fiind planificată pentru primăvara anului viitor. Lucrările sunt realizate în proporție de peste 80%,” transmit reprezentanții administrației locale.

Citește și Cum arată noul parc al Sibiului, care se apropie de finalizare: Fântână arteziană cu priveliște, loc de belvedere și mini-piscină pentru copii

Până în prezent, s-a finalizat terasarea și stabilizarea versantului, s-au conturat aleile, precum și întreaga infrastructură pentru iluminatul public, fiind montați zeci de stâlpi de iluminat ambiental, cu LED. Inelul de apă și fântâna arteziană au fost și acestea conturate și s-a turnat fundația pentru zona de belvedere. Structura zonei de pump track este gata, iar terenul de sport multifuncțional este aproape finalizat. 

Citește și Prețul noului parc al Sibiului se dublează

Cel mai nou parc al Sibiului va avea 60.000 de mp de zonă verde, din suprafața totală de 64.000 mp. Acesta va include un labirint verde, alei pietonale și alei “verzi”, o zonă de belvedere asupra orașului, un teren de minigolf și un teren de sport multifuncțional, o mini-instalație de tiroliană, zone de joacă pentru copii, una de fitness și workout și o zonă de pump track. Trei amenajări vor completa atmosfera din parc: o fântână arteziană cu jocuri de lumini, un inel de apă amplasat în centrul parcului și un inel de mesteceni iluminat ambiental care conturează o zonă de relaxare în parc.  

foto Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus