Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Ce fapte bune putem face de Crăciun, la Sibiu

Ce fapte bune putem face de Crăciun, la Sibiu

Suntem la începutul lunii decembrie, iar magia sărbătorilor se simte peste tot în jurul nostru. Sărbătorile nu doar că ne apropie de cei dragi, dar ne readuc aminte să dăruim. În Sibiu deja au început mai multe campanii prin care putem fi alături de cei care au nevoie și pe care îi putem ajuta fiecare, puțin câte puțin. Am pregătit mai jos o listă de „fapte bune” pe care sibienii le pot face în aceste zile.

Marea Moșmondeală

Unul dintre cele mai simpatice concursuri ale iernii revine din nou la Sibiu. Marea MoșMondeală a ajuns la ediția a cincea și se va desfășura în acest an în 16 decembrie, cu plecare de la Târgul de Crăciun din Piața Mare. Scopul cursei, la fel ca și anii trecuți, este acela de a sprijini echipa de baschet în scaun rulant Zburătorii. Taxa de participare este 100 lei pentru adulți, iar 75 lei pentru copiii sub 14 ani. 50% din taxă va fi donată cauzei Clubului Sportiv Comunitar.

Magic Box By Atrium  

Campania Magic Box, inițiată de echipa de la AtriumCafe, își propune să aducă o rază din magia și iubirea Crăciunului copiilor din satele Cașolț și Cornățel din comuna Roșia. Pentru că puțin cu puțin se adună, reprezentanții de la Atrium își doresc să strângă 200 de cutii cu cadouri pe care copiii să le primească în preajma Crăciunului. Mai multe detalii despre cum puteți dona aflați  aici.

Concert caritabil la Rășinari

Primăria Comunei Rășinari organizează în data de 11 decembrie un concert caritabil. Taxa de participare este 15 lei, iar banii vor merge către Elena, o mămică din Rășinari, diagnosticată cu neoplasm mamar. Bazarul va avea loc la Căminul Cultural din Rășinari și va începe de la ora 16. Banii strânși vor merge către Elena Ion din Rășinari, mamă a trei copii, diagnosticată cu neoplasm mamar, care trebuie să se opereze urgent și are nevoie de 12.000 €.

O cană de fericire

Cea de-a patra ediție a proiectului  „O cană de fericire” a debutat în 28 noiembrie și continuă până în 4 decembrie, între orele 11:00 - 22:00, în Piața Mare din Sibiu, în incinta Târgului de Crăciun.  Scopul pe care clubul Rotaract îl are în acest an este renovarea și dotarea cu aparatură specifică a laboratoarelor de informatică din cadrul Colegiul ”Gheorghe Lazăr” din orașul Avrig.

„Vă așteptăm în număr cât mai mare să degustați vinul fiert sau ceaiul ce vor fi servite în una din cele 4 căni cu motiv de sărbătoare, totul în schimbul unei donații minime, ce va servi la cauza noastră caritabilă din acest an”, transmit organizatorii evenimentului.

Campania „Dar din dar pentru nevoiași”

Pentru a noua oară consecutiv a fost dat starul campaniei „Dar din dar pentru nevoiași”. În spatele acestei campanii stau soții Maria și Gheorghe Boldijar, ambii crescuți în orfelinatele județului Sibiu, cu o poveste de viață emoționantă. Anul acesta și-au propus să fie alături de 100 de micuți din familii nevoiașe. Își doresc ca pentru fiecare copilaș să pregătească un cadou cu o valoare de 50 de lei. Pentru asta au nevoie de 5.000 de lei. Suma nu este una mare, cu atât mai mult cu cât putem pune mână de la mână să-i sprijinim.

Cei care își doresc să ajute pot lua legătura cu soții Boldijar la numerele de telefon: 0758.932.098, 0742.937.829

Sau pot dona în contul BRD: RO39BRDE330SV85723253300

Bazar caritabil la Gușterița

Prin acest eveniment se încearcă ajutorarea proiectului ”Șura dă Aripi”, un afterschool în care 15 copii din cartierul Gușterița primesc o masă caldă, ajutor la teme și multe activități educative, creative, sportiv.

„Făbricuța de decorațiuni este deschisă în fiecare marți, de la la ora 18:00, începând de marți 8 noiembrie. Confecționăm decorațiuni din pâslă, pictăm ornamente din placaj sau felii de lemn, un atelier va fi destinat modelajului iar un altul se va dedica exclusiv decorațiunilor din materiale naturale, brăduți din crengi, coronițe, etc. Obiectele create astfel vor fi expuse la Șura Culturală Gușterița, pe data de 17 și 18 decembrie, începând cu ora 15”, se arată în descrierea evenimentului.

Campania națională "FII EROU, FĂ UN CADOU!"

În această iarnă, sibienii sunt invitați să facă cel mai frumos cadou: să doneze sânge pentru pacienții ce necesită transfuzii sanguine. În acest sens, echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează o campanie națională de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară. „Voluntarii noștri vă așteaptă între 5 și 16 decembrie la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2-4, de luni până vineri, între orele 7:30 și 13:00”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus