Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
0°C

Încep exproprierile pe lotul de autostradă Boița-Cornetu: Proprietarii a 740 de imobile despăgubiți

Încep exproprierile pe lotul de autostradă Boița-Cornetu: Proprietarii a 740 de imobile despăgubiți

Ministerul Transporturilor a lansat luni în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea exproprierilor pe lotul de autostradă Boița – Cornetu.

În total este vorba despre 740 de imobile ce totalizează 1.101.619 metri pătrați, valoarea totală a despăgubirilor fiind estimată la 5,77 milioane de lei.

„Astăzi, 5 decembrie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ:

Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ’’Autostrada Sibiu – Pitești’’ – Secțiunea 2 Boița – Cornetu, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național”, se arată pe site-ul MTI.

Directorul Direcției Silvice, despre Centura Sud: E nevoie de ea cum e nevoie și de autostradă, societatea trebuie să se dezvolte. Pe Sibiu-Pitești vor fi exploatate 30 de hectare de pădure

Cei interesați pot consulta lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii pe site-ul ministerului.

Context

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu a fost semnat pe 7 februarie 2022 cu ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Durata de proiectare și execuție a acestei secțiuni este de 68 luni, din care 18 luni durata de proiectare și 50 de luni durata de execuție lucrări. Traseul are o lungime de 31,33 km.

Valoarea contractului este de 4,25 miliarde de lei fără TVA.

Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu-Boița, cu câteva zile înainte de inaugurare. ”Va fi dat în trafic cu 5 luni mai devreme”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Raluca

Acum 2 luni

Bine ca nu sunt Rasinariul si Tropinii pe traseu ca era scandal ca la proiectul centurii Sibiu Sud.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus