Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Dinamo putea băga Hermannstadt în faliment pentru transferul lui Iliev. Cluburile se mai ceartă pentru 1.900 de euro

Dinamo putea băga Hermannstadt în faliment pentru transferul lui Iliev. Cluburile se mai ceartă pentru 1.900 de euro

Clubul Dinamo București a fpst la un pas să provoace falimentul sibienilor de la Hermannstadt, anunță GSP.ro. Cauza: datoria de 10 mii de euro pentru transferul portarului Plamen Iliev de  la bucureșteni, la sibieni.

Dinamo a reușit să recupereze 10.000 de euro, adică 49.385 lei, însă litigiul nu a fost stins definitiv. Dinamo a renunțat la cererea de faliment, dar mai pretinde de la Hermannstadt încă 1.900 de euro, contravaloarea TVA-ului.

La rândul lor, sibienii susțin că taxa pe valoarea adăugată trebuie plătită de Dinamo.

Plamen Iliev a plecat cu scandal de la Dinamo și s-a transferat la Hermannstadt, în februarie 2022. Goalkeeperul bulgar a contribuit la promovarea formației de pe Cibin în Liga 1, dar și-a reziliat contractul în august din cauza restanțelor salariale. În prezent, Iliev este legitimat la U Cluj.

Dinamo își leagă speranțele de redresare de aprobarea Planului de reorganizare modificat. Luni, instanța a amânat pronunțarea pentru vineri, 9 decembrie.

Același lucru s-a întâmplat și cu noul plan de reorganizare al clubului AFC Hermannstadt. Decizia judecătorilor Tribunalului Sibiu s-a amânat din 7 decembrie, pentru data de 15 decembrie.

În urma primului plan de reorganizare, din 28 de milioane lei, datoriile au scăzut la 11 milioane, iar acum, după al doilea plan de reorganizare, acestea vor fi limitate la doar 602.000 lei.

La intrarea în insolvență, datoriile clubului sibian erau de 28.348.956 lei (aproximativ 6 milioane euro). Iar în planul de reorganizare aprobat în martie, societatea se angaja să returneze 10.926.100 lei.

Datoria de 6.176.687 milioane lei către ANAF ar dispărea și ea, iar cel puțin patru jucători, Romario Pires, Oliveira, Ioan Hora și Adae Bright vor rămâne și ei fără bani. Restul de foști sau actuali fotbaliști români de la Hermannstadt n-au trimis pe nimeni să-i reprezinte.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus