Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
8°C

CM 2022 - Sferturi: Sud-americanii au uitat că meciul se joacă până în ultima secundă

CM 2022 - Sferturi: Sud-americanii au uitat că meciul se joacă până în ultima secundă

Brazilia și Argentina au primit gol în ultimele faze ale meciurilor în primele partide ale sferturilor de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022, adversarii acestora - Croația și Olanda - trimițând meciurile în prelungiri. Doar argentinienii lui Messi au avut noroc la loviturile de la 11 m.

În prima partidă de aseară din faza sferturilor de finală Croația a trimis Brazilia acasă într-un meci în care a contat numărul șuturilor pe spațiul porții, în urma cărora mingea intră în plasă. Brazilienii au avut 11 astfel de șuturi, dintre care unul a fost gol. Croații au avut un singur astfel de șut, suficient pentru a trimite meciul în prelungiri și a spera la o calificare în semifinală pentru a doua oară consecutiv.

După 90 de minute meciul a intrat în prelungiri, scorul fiind de 0-0. După o lungă serie de jocuri pentru națională în care Neymar a marcat doar din penalty, aseară brazilianul a oferit în sfârșit o fază de mondiale: în ultimul minut din prima repriză de prelungiri (105) după o combinație cu Paqueta, Neymar ajunge în fața portarului croat, îl driblează și șutează pentru 1-0. A fost golul cu numărul 77 al lui Neymar pentru Brazilia, egalând astfel recordul lui Pele. În a doua repriză, cu 3 minute înainte de fluerul de final, când sud-americanii se vedeau deja în semifinală, croații au pornit un ultim contraatac disperat pe partea stângă. Orsic centrează în centrul careului, de unde Bruno Petkovici trimite pentru prima dată mingea pe spațiul porții lui Alisson. Portarul brazilian nu ajunge la minge, este 1-1 și este declanșată nebunia pe stadion. 

La penalty-uri croații au trecut fără emoții de brazilieni, avându-l în poartă poate pe cel mai bun portar al turneului. Livakovici a apărat primul șut, al lui Rodrygo, iar ultimul șut al brazilienilor a fost trimis în bară de Marquinhos. Croații au câștigat 4-2 la loviturile de la 11 m.

Brazilia a fost astfel eliminată pentru a cincea oară consecutiv din faza sferturilor de finală la Mondiale

În celălalt meci, spectatorii au trăit aproape aceiași intensitate. Doar că de data aceasta, sud-americanii au avut mai mult noroc. Olanda – Argentina s-a terminat la fel la faza penalty-urilor. Argentinienii au avut 1-0 la pauză după un gol al lui Nahuel Molina, în minutul 35. În a doua repriză, sud-americanii au obținut un penalty, pe care Messi l-a executat fără emoții. Cu 7 minute înainte de final, eroul olandezilor a fost Wout Weghorst: mai întâi a redus din diferență cu o lovitură cu capul dintr-o centrare a lui Berghuis. În ultima fază a meciului, în minutul 120+10 olandezii au obținut o lovitură liberă în imediata apropiere a careului mare, pe care au avut inspirația de a o executa printr-o combinație care i-a luat prin surprindere pe toți. Mingea nu a fost șutată, cum se obișnuiește în astfel de momente, ci pasată în aglomerația de jucători în tricouri portocalii, ajunge la același Weghorst, care din întoarcere o trimite în plasă. 

Meciul a intrat în prelungiri, fără gol în cele două reprize a câte 15 minute. La penalty-uri, primul a ratat căpitanul olandezilor, Virgil van Dijk, după care a ratat și Berghuis. A fost foarte greu să mai revină. Scor final 2-2 și 3-4 pentru Argentina în urma loviturilor de departajare.

Este a patra calificare în semifinale ale Argentinei la Mondiale, după edițiile din 1986, 1990 și 2014.

Olanda-Argentina a fost meciul cu cele mai multe cartonașe arătate din istoria Mondialelor – 15, în total. Precedentul record a fost înregistrat în 2022 la meciul Camerun-Germania (14 cartonașe – 12 galbene și 2 roșii).

Argentina - Croația este prima semifinală de la CM 2022. Meciul va avea loc pe data de 13 decembrie, la ora 21:00.

Programul de azi:

Astăzi au loc celelalte două meciuri din faza sferturilor de finală.

ora 17:00

Maroc - Portugalia

ora 21:00

Anglia - Franța

FOTO: Twitter.com/FifaWorldCup

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus