Joi,
13.06.2024
Ploi Scurte
Acum
22°C

Reacția directorului Aeroportului Sibiu după anunțul retragerii Ryanair: ”Un nivel și mai scăzut al reducerilor aplicabile nu se justifică”

Reacția directorului Aeroportului Sibiu după anunțul retragerii Ryanair: ”Un nivel și mai scăzut al reducerilor aplicabile nu se justifică”

Marius Gîrdea, directorul Aeroportului Sibiu, susține că se încearcă acoperirea rutelor la care a renunțat Ryanair cu ajutorul altor operatori aerieni.

”Eforturile noastre vor continua și încercăm ca prin intermediul altor operatori aerieni rutele ce vor fi închise să fie din nou disponibile”, a precizat Gârdea pentru Turnul Sfatului.

Ryanair a anunțat oficial că renunță la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din țara noastră, inclusiv Sibiu.

Patru rute operate în prezent de Ryanair din Sibiu vor fi suspendate la finalul lunii martie 2023, iar zborurile spre alte cinci destinații internaționale (Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP, Liverpool) nu vor fi reluate în vara anului 2023.

Gîrdea spune că Ryanair ar fi dorit o subvenție mai mare decât cea oferită până acum de Aeroportul Sibiu, însă deocamdată acest lucru nu este posibil.

”Pot confirma faptul că, din păcate, RyanAir se va retrage de pe Sibiu începând cu sezonul de vară 2023. Este cunoscut faptul că operatorii aerieni de tip low – cost sunt stimulați de existența anumitor instrumente prin intermediul cărora pot beneficia de anumite reduceri în ceea ce privește tarifele privind serviciile aeroportuare. Acest lucru îl confirmă și începerea operațiunilor RyanAir la Sibiu pe baza Politicii comerciale existentă și disponibilă tuturor operatorilor aerieni interesați. Acest instrument a fost creat tocmai în vederea diversificării rețelei de rute prin crearea unui cadru care să permită și să asigure operatorii aerieni de faptul că aeroportul Sibiu este un partener și conștientizează riscul de suspendare în primii ani de operare ai unei rute, respectiv până la maturitatea acestora. Politica comercială prevede o serie de scheme de stimulare complementare care permit susținere atât pe termen scurt și mediu (schemă de stimulare în vederea deschiderii de noi rute), cât și pe termen lung (schemă de stimulare pentru creștere de capacitate). Prezența RyanAir la Sibiu a demonstrat că acest instrument este eficient, însă din raționamente economice un nivel și mai scăzut al reducerilor aplicabile nu se justifică”, a mai spus Marius Gîrdea.

Citește și: Ryanair nu va mai opera pe Aeroportul Sibiu, în 2023. Cauza: lipsa subvențiilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionutz Vl

Acum 1 an

Hahaha si sibieni mandrii dadea vina pe noi valceni pentru ne ajunsurile lor cand nici companile locost nu ii mai acepta. Ce inseamna sa fi mandru dar sa nai dupe ce bea apa..!
Raspunde

Curcubitacee

Acum 1 an

Pai asa sunt companiile din vest. Ori dai spaga, adica subventii... ori pleaca. In cazul asta macar nu cu banii, cum au plecat americanii de la Bechtel si de la City. Sau individu ala care l-a omorat pe Teo Peter si nu mai stie nimeni nimic de el.
Raspunde

Petrica

Acum 1 an

Totul este doar rezultatul muncii noilor directori ai aeroportului. Degeaba doamna Ivancea s-a luptat să aducă curse noi dacă noua directoare comercială este preocupată doar de haine cu imprimeuri exotice. Degeaba.. Cei care au pus umărul au fost dați afară prin procese mai mult sau mai puțin corecte. Sunteți pe drum cel bun. Sper să vadă toți ce conducere bună are acest aeroport. Sper să le consultați CV-urile de pe site. Veți înțelege că nu ajunge nimeni director întâmplător. În plus, de ce acest mic aeroport are nevoie de 5-6 directori???
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Aveti rabdare vor pleaca toti dupa ce si-au dat seama cu ce natie spurcata se incurca.
Raspunde

Sibianul

Acum 1 an

Avem totuși o conducere de incompetenții și de nepricepuți, că nu au facut totul să mearga in sus,nu in jos,,Rușine..Atunci de ce l mai extindeți aeroportul??
Raspunde

Solomon

Acum 1 an

Din culise se aud voci că RyanAir nu dorește altceva decât să fie tratată ca și celelalte companii care operează din Sibiu, respectiv Lufthansa,Austrian sau Wizz air!Chiar nu se poate? RyanAir a fost o mare gură de oxigen cât a fost la Sibiu!Înclin să cred că vina aparține in cea mai mare măsură autorităților locale care nu sunt deloc interesate de această problemă!
Raspunde

Turistul

Acum 1 an

Asta cu subvențiile trebuie sa dispară. Unul subvenționat e unul care nu are nici o performanta și e ținut în viata artificial .se subvenționează fel de fel de incompetenți chipurile producători sau mai știu eu ce ,care oferă marfa proasta pt ca nimeni nu verifica .asta e ,nu știi sa te manageriezi la revedere ,de aia nu avem calitate în nici un domeniu la noi .și ce romanii sunt numai low cost și second hand ?atunci e o mare problema.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sabina Jercalau

Acum 1 an

Sa plece cu rablele lor care doar ne puneau viata in pericol! Nu avem nevoie de straini cu avioane. Cei care simtim romaneste vom merge la Paltinis, Caciulata si Dragasani. Ce e romanesc nu piere!
Raspunde

Rodica

Acum 1 an

Sabina asta e tot ce stii? Atunci du-te la Caciulata sa te faci sanatoasa. Mare speranta nu e.
Raspunde

Marin

Acum 1 an

Pacat! Chiar era o oportunitate de a vizita diferite destinatii(nu doar Germania) pentru cei cu buget redus... Tot interesele primeaza.Asa ca stam acasa sau folosim din nou autoturismul. Am vizitat destule destinatii

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus