Luni,
26.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Elev înjunghiat pe stradă în centrul Sibiului

Elev înjunghiat pe stradă în centrul Sibiului

Un elev a fost înjunghiat în stradă de un coleg de clasă, în apropierea Liceului Tehnologic Independența, unde ambii învață în clasa a X-a. Din informațiile obținute, cei doi aveau un conflict mai vechi, însă până în acest moment nu s-au agresat fizic. După ce a produs fapta, elevul agresor a fugit, iar cel rănit a reușit să ceară ajutor. În momentul de față se află la Spitalul de Pediatrie din Sibiu pentru îngrijiri.

Incidentul a avut loc astăzi, 16 decembrie, pe strada Pietrarilor din Sibiu, în jurul orei 11.00. Potrivit prof. Mirelei Hanea, directorul Colegiului Tehnologic Independența cei doi se aflau în pauza mare, singura pauză în care elevii au voie să iasă din curtea școlii.

„Cei doi elevi s-au deplasat pe strada Pietrarilor, pentru a nu fi văzuți, pentru că noi aici avem camere de luat vederi care bat până în colțul străzii. Ce vă spun au povestit cele două fete care au fost martore. Din ceea ce au declarat și polițiștilor, se pare că băiatul înjunghiat i-a dat un pumn celuilalt. În acel moment, colegul lui a scos un cuțit, un fel de briceag și l-a înjunghiat undeva mai sus de bazin. După ce l-a lovit a fugit, dar a fost prins de polițiști. Băiatul rănit a reușit să ajungă pe strada Teclu, la reprezentanța Hyundai, acolo unde chiar săptămâna trecută a făcut practică și i-a rugat să sune la Ambulanță și la Poliție. Din informațiile pe care le am în acest moment, din fericire, nu este rănit grav. Acum se află la Spitalul de Pediatrie pentru a-i fi acordate îngrijiri și este sub supraveghere medicală. Eu am anunțat familiile, am anunțat inspectoratul, am anunțat pe toată lumea. Cei doi elevi nu erau în școală și nu erau în timpul orelor, ci în pauză”, povestește directoarea.  

Agresorul este în custodia polițiștilor

În urma unei solicitări către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu aceștia au confirmat incidentul. 

„În dimineața zilei de 16 decembrie a.c., în jurul orei 11:00, prin apel 112, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că pe str. Teclu din municipiul Sibiu, pe trotuar, se află un tânăr care prezintă o plagă înjunghiată. 

Din primele investigații efectuate, polițiștii de investigații criminale alături de cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară au stabilit faptul că tânărul, în vârstă de 17 ani, este elev al unui liceu tehnologic din municipiul Sibiu, iar plaga înjunghiată a fost provocată prin înțeparea cu un cuțit, bănuit de această faptă fiind un coleg de clasă”, transmit polițiștii pentru Turnul Sfatului.

De asemenea, aceștia au mai stabilit faptul că cei doi elevi, în jurul orei 10:50, au părăsit unitatea de învățământ, iar conflictul devenit ulterior violent între cei doi, s-a produs pe str. Pietrarilor. 

„În acest moment, victima se află la Spitalul Luther Sibiu, fiind conștientă în momentul transportării, iar presupusul agresor, în vârstă de 17 ani, se află în custodia polițiștilor de la investigații criminale”, mai spun polițiștii. 

Cercetările în acest dosar continuă, în funcție de diagnostic și circumstanțele producerii agresiunii urmând a fi stabilită și încadrarea juridică a faptei.

Sursă foto ilustrativă: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

Lasds

Acum 1 an

Str. Pietrarilor nu este in Centrul Sibiului.
Raspunde

Filip Ionuț Marian

Acum 1 an

Conform ROFUIP elevii nu au voie sa părăsească incinta instituției de învățământ decat la sfârșitul programului de studiu sau la cerearea parintelui/tutelui legal!!!!!!
Raspunde

Asdrgd

Acum 1 an

Vai de mine .... la teoria legilor Romania e primul loc in lume . Cred ca avem catralioane de legi pentru toate domeniile posibile. Aplicarea e alta poveste.
Raspunde

@@@

Acum 1 an

Tine-i, drace, daca poti in curte! Ideea e ca elevii au prea multe drepturi, iar de disciplina, de 7 ani de acasa, de bun-simt nici nu poate fi vorba! Poate daca se mai casapesc multi prin scoli, onor ministerul se gandeste la niste solutii concrete...
Raspunde

Ion Inescu

Acum 1 an

Nici din pușcărie nu au voie oamenii să iasă, dar unii tot o fac.
Raspunde

Chirica

Acum 1 an

:)))) Buna asta. In ce univers paralel traiesti?
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Conform programului Romania educata cu pumnul si cutitul.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Asta e o utopie ! In absolut toate liceele este practicată ieșirea în stradă a elevilor la fumat. Ia faceți un reportaj TS pe tema asta.
Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Eh... Nu e chiar asa. Eu am fost profesor la opt licee bune din Sibiu in ultimii trei ani si va spun sigur ca sunt licee unde se inchuie poarta la 8 si se descuie la 13.
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Exact! In timpul pauzelor, pe str. GH. Lazar trebuie sa faci slalom printre elevii care fumeaza. Pe str. Bastionului, la fel, elevii de la Goga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus