Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
4°C

Șoferii sibieni, opriți în trafic de Moș Crăciun: „Spiridușii mei văd mai bine decât mine”. Ce cadouri le-a oferit moșul

Șoferii sibieni, opriți în trafic de Moș Crăciun: „Spiridușii mei văd mai bine decât mine”. Ce cadouri le-a oferit moșul

Moș Crăciun a avut astăzi parte de o misiune specială. Alături de reprezentanți ai Serviciului Rutier Sibiu, moșul i-a oprit pe șoferi și i-a recompensat pe cei care au răspuns corect la un chestionar cu 15 întrebări. Acțiunea face parte din campania națională de informare pentru prevenirea neatenției la volan și a avut loc pe Bulevardul Corneliu Coposu, lângă Teatrul Național Radu Stanca.

Șoferii sibieni care au trecut pe Bulevardul Coposu au avut surpriza să se întâlnească cu Moș Crăciun. Toți cei care au fost trași pe dreapta au avut de câștigat cadouri din partea Moșului. Șoferii care au răspuns corect la 13 întrebări dintr-un chestionar cu 15, au primit din sacul moșului o pereche de căști hands free. Ceilalți, care nu au reușit să treacă testul moșului, au fost recompensați cu o invitație dublă la Teatrul Național Radu Stanca.

Timp de aproximativ două ore moșul a fost atracția acțiunii organizată de IPJ Sibiu. Copiii au vrut să se pozeze cu el și i-au spus ce cadouri își doresc. Moșul nu i-a lăsat să plece cu mâna goală și le-a dăruit un „o legitimație de polițist pentru o zi”.

„M-am întâlnit fără să vreau cu ei în trafic și i-am întrebat ce fac, iar Ionuț Natea mi-a spus că au o mică intervenție în folosul prevenirii accidentelor, în special pentru a nu fi folosit telefonul mobil, să evite să-l folosească pentru a preveni orice accident. Dacă tot m-am întâlnit cu ei, am zis să-i însoțesc în această frumoasă încercare. Spiridușii mei văd mai bine decât mine. Mi-au spus că anul acesta au fost foarte multe accidente, chiar și eu le-am văzut, pe Valea Oltului, în general”, a povestit Moșul.

Moșul e pe drumuri de azi dimineață

Campania de informare a început de la primele ore ale dimineții. Alături de polițiști, moșul s-a plimbat prin Avrig, Mârșa, Racovița, Tălmaciu, Sadu, Porumbacu și Sibiu.

„La nivel național se desfășoară o amplă activitate de responsabilizare a participanților la trafic cu privire la preocupările pe care le au în timpul condusului. Astfel că azi dimineață l-am întâlnit pe Moș Crăciun și întrebându-ne ce activități desfășurăm i-am spus că o să verificăm în trafic șoferii care folosesc telefonul mobil sau nu sunt atenți. Așa că el s-a oferit să ne fie alături și să-i recompenseze pe cei care respectă regulile de circulație. A venit cu cadouri, dar nu înainte ca șoferii să demonstreze că au cunoștințe teoretice. A trebuit să răspundă unui chestionar de 15 întrebări toți, iar cei care au răspuns corect la minim 13 au fost recompensați de către Moș Crăciun”, a explicat agentul Ionuț Natea.

Pe lângă cadouri au fost date și sancțiuni

„Au fost un pic dificil, a trecut ceva  vreme de când am obținut permisul. Telefonul îl folosesc doar conectat la mașină”, a spus unul dintre sibienii opriți în trafic de Moș Crăciun.

Pe lângă cei premiați de moș, au fost și șoferi care nu au respectat regulile. Astfel, echipajul moșului a aplicat astăzi și patru sancțiuni.

„Ceilalți au primit și ei cadouri de consolare, iar cei care nu au respectat regulile de circulație și au fost găsiți trafic, am preluat noi recompensa și, din nefericire, i-am sancționat”, a mai spus Ionuț Natea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus