Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Pastorala de Crăciun a ÎPS Laurențiu: Mântuitorul vine mereu la noi ca să ne unim cu El. (...) Noi nu putem primi aceste daruri atâta timp cât iubim altceva decât pe El”

Pastorala de Crăciun a ÎPS Laurențiu: Mântuitorul vine mereu la noi ca să ne unim cu El. (...) Noi nu putem primi aceste daruri atâta timp cât iubim altceva decât pe El”

ÎPS Laurențiu Streza transmite în Pastorala de Crăciun că în această sărbătoare noi suntem simpli invitați ”la care El ne cheamă la Cina bucuriei Sale, care este Sfânta Liturghie”.

”Nu noi suntem autorii, nu noi recreăm cadrele acestui praznic, nu noi recompunem o realitate din trecut simplu amintindu-ne prin cântări şi ritual de ea, ci noi suntem invitații Lui, la această sărbătoare a Lui, la care El ne cheamă la Cina bucuriei Sale, care este Sfânta Liturghie. La această masă festivă El ne vorbește despre toate evenimentele vieţii Sale şi ne face prin dragostea lui capabili să le şi trăim împreună cu El în toată intensitatea lor, dar în același timp El ne şi hrănește şi dăruieşte însuși Sfântul Său Trup şi Scumpul Său Sânge spre mâncare, ca astfel să Îl avem pe El întreg în noi, cu toată intensitatea iubirii Sale, de aşa manieră încât în mod real tot ceea ce are El să avem şi noi, bucuriile Lui să fie ale noastre, dar şi reciproc toate suferințele şi bucuriile noastre să fie simțite şi trăite de El”, transmite Streza.

Mitropolitul Ardealului îndeamnă credincioșii la iubire de Dumnezeu, pentru că ”Mântuitorul vine mereu la noi ca să ne unim cu El, să primim tot ceea ce vrea El să ne dea„.

”El vrea tot să ne dea ce are El, însă noi nu putem primi aceste daruri şi nu putem să gustăm din ele atâta timp cât iubim altceva decât pe El. Atâta vreme cât iubim lumea cu toate plăcerile și dezmierdările ei, în loc să cultivăm virtuțile creștine, nu suntem capabili să gustam din darurile lui Hristos”, mai scrie în pastorală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 1 an

Sa credeti in EL .. in Klaus :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus