Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Răşinari, desemnat cel mai atractiv sat din România în competiţia mondială „Best Tourism Villages 2022”

Răşinari, desemnat cel mai atractiv sat din România în competiţia mondială „Best Tourism Villages 2022”
Rășinari a fost desemnat „Best Tourism Village” 2022 (BTV) în cadrul competiției „Best Tourism Villages 2022” lansat de către Organizația Mondială a Turismului (OMT). Comuna sibiană a fost selectată din 136 de sate participante din 57 de țări.
 
Selecția satelor s-a realizat în baza mai multor criterii din care fac parte: promovarea și conservarea resurselor culturale și naturale, durabilitatea economică și socială, dezvoltarea și protejarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranța și securitate. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.
 

„Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră. Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului. Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de invățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții”, a declarat Bucur Bodgan, primarul comunei  Rășinari.

Din România, la competiție au participat trei sate si anume Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava), localități care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages” derulate de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului (MAT). Aceste localități sunt incluse și în ”Ruta satelor tradiționale turistice din Romania” dezvoltate de către MAT.

”Best Tourism Villages” este o inițiativă globală a OMT lansată în anul 2021 cu scopul de a evidenția acele localități unde turismul păstrează culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea. Printre satele căștigătoare in anul 2021 aminitim Gruyer (Elveția), Morella (Spania), Cumeada (Portugalia), Soufli (Grecia), Mani (Mexico), Niseko (Japonia), Caspala (Argentina), Yucun (China), Le Moren (Mauritus), Bojo (Filipine) etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Rosu

Acum 1 an

Sper ca s-o tinut cont si de satul Prislop. Ca si acolo e nevoie de turism.
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Bun. Si cum ramane cu podul ala la tropini? Ne trebuie drum express, cu 4 benzi, separatoare din beton, viteze de 120 la ora (150 probabil), camioane (ca au voie) ditamai podul in zona tropinii vechi?? Ne trebuie? Acceptam rahaturi din astea, numa asa ca are chef madam Campean si ca primaru din Rasinari e la un nivel înalt de incompetenta si de supunere la partid??? Problema asta trebuie inchisa de urgenta, prin lunca rasinariului, prin tropini, prin arhitectilor, e ff târziu sa mai facem o sosea drum express. Dl primar Bucur Bogdan, cand asfaltați domne comuna asta, ca e jale ce lucrari au facut spagarii puși de primarie?? Cand aranjați comuna asa cum sunt Gura Raului si altele de mărimea asta?? Cand va ocupați ca ciurdarita sa adune vacile inainte de lasarea noptii de pe vale spre cabane? Cand va ridicati la nivelul demn de acest titlu si articol aparut azi dar si in trecut??
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 1 an

Buna, GLUMA asta!

Raspunde

Alex

Acum 1 an

LOL ... victimele alea batute si in coma la fel ar zice ?
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

Un sat frumos din punct de vedere al naturii ce îl înconjoară, nici decum pentru cum arată per se, fiindcă se află într-un stadiu deplorabil. Drumurile sunt sub orice critică. Gazul așteaptă de ani de zile la poarta satului dar nimeni din primărie nu și-a dat silința să îl ducă la poarta oamenilor. Dispensarul stă să cadă. Cablurile de curent atârnate peste tot. Casa Goga și casa Cioran părăsite. Ceia ce au știut să facă e să ilumineze primăria și căminul cultural cu becuri colorate kitch și să organizeze un festival dedicat alcoolului. Este clar că cei din administrația satului, majoritatea ajunși acolo pe pile, nu au pic de simț și respect pentru cetățeni. Când te gândești că se pot atrage atâtea fonduri europene pentru problemele ce le-am menționat, dar probabil nu se pot fura deci nu își dau interesul să le acceseze .
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Oare s-a tinut cont si de raul Steaza care este infect din cauza "premiantilor Rasinareni" care se c**a si arunca gunoaiele in rau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus