Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Conducerea Hermannstadt a depus contestație la TAS după ce a fost depunctată cu 9 puncte. Decizia ar urma să vină în 5 februarie

Conducerea Hermannstadt a depus contestație la TAS după ce a fost depunctată cu 9 puncte. Decizia ar urma să vină în 5 februarie

Conducerea AFC Hermannstadt a depus contestația la TAS, în urma deciziei de depunctare cu 9 puncte din cauza datoriilor financiare, depunctare decisă de FRF, anunță GSP.ro. O decizie ar urma să sosească până pe 5 februarie 2023.

Înainte de finalul anului, jucătorii și staff-ul de la Hermannstadt și-au primit salariul pe luna noiembrie. Astfel, clubul este la zi cu plata salariilor, iar în plus, s-au plătit și primele de victorii pentru sezonul în curs.

De ce nu s-au plătit datoriile

Problemele la Hermannstadt au apărut după ce șefii clubului au decis să facă un nou plan de reorganizare. Acesta a fost aprobat în Adunarea Creditorilor, pe 23.09.2022. Dar era nevoie să fie validat de un judecător, la Tribunalul Sibiu.

Pentru a nu avea probleme cu FRF, clubul trebuia să aibă planul validat până la 30 noiembrie 2022. Însă Tribunalul a fixat primul termen pe 7 decembrie 2022, ulterior existând o amânare pentru 15 decembrie 2022.

Fără ca noul plan de reorganizare să fie validat, Hermannstadt nu putea face nicio plată în baza vechiului plan de reorganizare, astfel că datoriile s-au acumulat, iar clubul a fost depunctat de FRF.

”Fără îndoială, situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă. Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare. Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea!

Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva! Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și susținerea tuturor suporterilor noștri”, a transmis clubul sibian într-un comunicat de presă.

De la datorii de 5,75 de milioane de euro, la 602.042 de lei

Potrivit planului de reorganizare modificat, aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu, Hermannstadt a șters datorii de 28.154.253,54 de lei, circa 5,75 milioane de euro. Practic, datoriile lui Hermannstadt au scăzut de la 28.756.295,54 lei la 602.042 lei.

Creanțele salariale în valoare de 639.413 lei nu vor mai fi plătite 100%, așa cum prevedea Planul inițial, ci doar jumătate, 350.000 de lei. Mari perdanți sunt statul (bugetarii) și chirografarii, cărora nu li se vor mai plăti nimic.

În ultimul raport de activitate depus la instanță, adminsitratorul judiciarl al FC Hermannstadt menționa că au fost plătite datoriile curente tocmai pentru ca echipa să nu fie depunctată de FRF:

„În luna noiembrie 2022 s-au făcut eforturi din împrumuturi și sponsorizări pentru plata creanțelor curente în vederea evitării penalizării clubului de fotbal în acțiunea de monitorizare întreprinsă de Federația Română de Fotbal. Ultima zi de plata a fost la data de 29.11.2022.

Cu această ocazie s-au achitat salariile jucătorilor aferente lunilor septembrie și octombrie 2022, s-au achitat obligații bugetare, s-au achitat alte drepturi financiare și creanțe salariale restante”.

Potrivit documentelor, în perioada septembrie-noiembrie, FC Hermannstadt a făcut plăți în valoare de 6.146.828,36 lei.

De asemenea, Hermannstadt a comunicat instanței că pentru sumele împrumutate după data deschiderii procedurii, parțial s-au întocmit acte de cesiune de creanță asupra drepturilor TV ce urmează a fi primite de la Liga Profesionistă de Fotbal contracte aprobate de administratorul special și vizate de administratorul judiciar.

Ștefan Băcilă: ”Încercăm să tragem cât mai multă sponsorizare din partea agenților economici din Sibiu”

Contactat săptămâna trecută de Turnul Sfatului, unul din acționarii principali ai clubului, Ștefan Băcilă, spune că deși ar urma să se șteargă o parte însemnată din datoriile clubului, situația financiară a clubului nu este încă foarte clară. ”Avem nevoie de sponsori”, spune Băcilă.

”S-au șters foarte multe datorii. Deocamdată nu avem pe nimeni interesat să cumpere clubul. Noi încercăm să tragem cât mai multă sponsorizare din partea agenților economici din Sibiu, e singura variantă de supraviețuire. Avem acum, cu noul stadion al XII-lea, al XIII-lea și al XIV-lea jucător. Normal că te ajută, e extraordinar.

Este și o rețetă financiară bună, a fost extraordinar la primul meci și ar fi bine să fie tot așa, dar nu va fi la fel la toate meciurile pe care le vom juca acasă. Noi acum urmărim să atragem mediul de afaceri, pentru sponsorizare, contracte de publicitate pentru că este emulație în jurul fotbalului și prinde bine această asociere, zic eu.

Vom face magazin de prezentare în noul stadion, vom promova mult mai mult pe facebook și internet, vom face și magazin online. Acum suntem acasă, ne putem gospodări mai bine decât o făceam până acum, când eram tot timpul cu bagajele făcute. În sfârșit avem vestiarul nostru, locul nostru, identitatea noastră, ne putem crea o identitate pentru că suntem în sfârșit acasă, asta urmează să facem în viitor”, explică Ștefan Băcilă.

El spune că clubul este pe minus, în medie, în fiecare lună cu 200 de mii de euro, bani care sunt aduși de cei doi acționari principali.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Sa-i spuna cineva #suporterului ca daca se arata asa drapelul tarii ,culorile sunt,incepind de sus albastru,galben,rosu.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

@Till..Foarte corect,acela e drapelul care apare si in fotografiile lui Samoila Marza,unicul fotograf al Marii Uniri(drapelul fiind de fapt creat in 1848 ).
Raspunde

Suporteru'

Acum 1 an

Fotbal frumos e când se joaca din pasiune nu dacă îmi dai 20000 de euro joc dacă nu nu .câți sunt sibieni din echipa ? Chiar dacă joaca mai slab pt început, promovați pe cei card joaca din pasiune nu pe cei care s-au făcut fotbaliști pt bani .atunci când au început sa pompeze niște bișnițari bani în fotbal cu gândul sa câștige după aia de 10 ori mai mult ,atunci s-a stricat fotbalul romanesc. Se vede ce performante avem la nivel extern ,zero zero zero .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus