Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

16 șoferi au rămas fără permis, în ziua de Crăciun. Poliția Sibiu: multitasking-ul la volan este un mit

16 șoferi au rămas fără permis, în ziua de Crăciun. Poliția Sibiu: multitasking-ul la volan este un mit

16 șoferi au rămas fără permis în ziua de Crăciun, anunță luni Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Cele mai multe au fost reținute pentru alcool la volan, apoi pentru viteză.

„Pe parcursul întregii zile de ieri, polițiștii au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002 R și au reținut în vederea suspendării 16 permise de conducere, din care 6 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, precum și 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, respectiv pietonilor”, transmite sursa citată printr-o informare remisă presei.

Polițiștii rutieri au reținut și 21 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor polițiștii au constatat și 6 infracțiuni la regimul rutier. Spre exemplu, pe DC 29, în localitatea Iacobeni, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, care conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat în Roșia de către polițiștii din Șelimbăr. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Roșia, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat ample acțiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere, concentrându-și atenția pe depistarea conducătorilor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, precum și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Viteza se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulație cu urmări grave la nivelul județului Sibiu.

„Deși acest lucru este cunoscut de către conducătorii auto, nu toți șoferii aleg să circule regulamentar, iar efectele unor astfel de decizii sunt de cele mai multe ori nefaste, nu numai pentru cel ce alege să nu respecte regimul legal de viteză, cât și pentru pasagerii din autoturismul acestuia, dar și pentru ceilalți participanți la trafic,” transmit polițiștii.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

- nu depășiți viteza legală de deplasare, prevăzută de normele în vigoare și circulați în permanență cu prudență;

- nu vă urcați la volan, pe bicicletă sau trotinetă dacă ați consumat alcool sau substanțe psihoactive;

- consultați informațiile meteo înainte de a pleca la drum lung și adaptați permanent viteza la condițiile meteo;

- nu vă angrenați în alte activități de natură a vă distrage atenția când sunteți la volan, multitasking-ul este un mit, orice altă preocupare vă poate face să pierdeți atenția.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus