Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Știrile zilei - 28 decembrie. Noul spital județean a fost exclus de la finanțare prin PNRR, lucru pentru care Ministerul Sănătății va fi chemat în judecată, abonamentele din parcarea Hipodrom s-au dat ca pâinea caldă

Știrile zilei - 28 decembrie. Noul spital județean a fost exclus de la finanțare prin PNRR, lucru pentru care Ministerul Sănătății va fi chemat în judecată, abonamentele din parcarea Hipodrom s-au dat ca pâinea caldă

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, în Sibiu:

Spitalul Județean exclus din PNRR

După cum era de așteptat, proiectul noului spital județean a fost respins de Ministerul Sănătății de la finanțarea prin PNRR. Motivul: că depășește bugetul maxim alocat pentru fiecare proiect. Din 46 de dosare, 42 au fost declarate eligibile. Constanța are 3 proiecte.

Consiliul Județean merge în instanță pentru spital

Minute după anunțul Ministerului Sănătății, Consiliul Județean a reacționat la vestea proastă primită de la București. A anunțat că proiectul va merge mai departe, printr-o altă sursă de finanțare, și, în același timp, va chema în instanță ministerul. 

Ștefănuță propune împrumut de la BEI

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a reacționat în această seară la anunțul Ministerului Sănătății: „este un moment trist pentru Sibiu”. Ștefănuță spune că e absolut necesar să se obțină bani prin POS ca să existe șansa obținerii unui împrumut de la BEI

Apel către cei care pot dona sânge

Familia și prietenii unei tinere sibience aflată în dificultate la Spitalul Județean Sibiu au lansat un apel către oricine poate dona sânge. Tânăra are 28 de ani, suferă de anemie aplastică și orice grupă de sânge o ajută

Concurență mare pe locurile de parcare

Toate locurile cu abonament disponibile în noua parcare supraterană din cartierul Hipodrom s-au dat ca pita caldă. Este vorba de abonamentele cu locuri de parcare rezervate, 212 la număr. Mai sunt disponibile câteva abonamente cu locuri nerezervate

Util: unde și cum plătești taxele și impozitele la final de an 2022 și început de an 2023

Sibienii care nu au apucat încă să plătească taxele și impozitele locale pentru acest an, mai au la dispoziție doar câteva zile. Toate detaliile despre program și modalitățile de plată, în articol.

Încă trei zile libere pentru bugetari

23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 vor fi zile libere în anul ce urmează, potrivit unei hotărâri de Guvern. Vor fi zile libere pentru salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, şi zile de repaus săptămânal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

YguanaY

Acum 1 an

Este un scenariu al coaliției. Se tot amână până în preajma alegerilor din 2024, dar atunci va fi și mai greu să primească finanțare pentru spitalul județean. Va trebui, alt proiect, consultanță, studii de fezabilitate, materialele se scumpesc în continuare și ajunge la un miliard de euro. Sunt interese financiare foarte mari în joc.
Raspunde

Yvo

Acum 1 an

Pe langa incompetent astora de la CJ, unde este marele strateg si binefactor din Sibiu, Trif de la PSD ca partidul lui in frunte cu lenesul de Rafila ( mare dezamagire omu asta) ne-au taiat de pe lista?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus