Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Raluca Turcan: „Frustrare şi mâhnire. Acestea sunt sentimentele la aflarea deciziei ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila”

Raluca Turcan: „Frustrare şi mâhnire. Acestea sunt sentimentele la aflarea deciziei ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila”

Deputatul PNL de Sibiu Raluca Turcan a anunțat să simte frustrare şi mâhnire la aflarea deciziei ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila de a exclude finanţarea construirii noului spital judeţean Sibiu din PNRR.

„Frustrare şi mâhnire. Acestea sunt sentimentele la aflarea deciziei ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, prin care a exclus finanţarea construcţiei noului spital judeţean Sibiu din Programul Naţional de Redresare şi rezilienţă (PNRR). Frustrare, pentru că ştiu cât efort s-a depus atât la nivel local, cât şi la nivel central pentru pornirea şi dezvoltarea acestui proiect. Este un proiect asumat de Guvernul PNL în perioada în care am fost vicepremier, inclus in primul PNRR transmis Comisiei Europene, un proiect matur, pregătit îndelung de presedinta CJ Sibiu, un proiect gândit şi făcut pentru a fi finanţabil şi pentru care s-a demarat inclusiv licitaţia de construire. Mâhnire, pentru că avem încă un exemplu în care politicul se implică total incorect, abuziv şi părtinitor într-un proiect ce implică atragerea de fonduri europene.

În situaţia în care ministrul Rafila va continua să conducă Ministerul Sănătăţii utilizând aceleaşi metode arbitrare, riscă să compromită majoritatea proiectelor pe sănătate cuprinse în PNRR. Şi nu va fi doar o piatră de moară în CV-ul unui om politic, ci mai ales o mare nedreptate pentru cei aproximativ 467 de mii de sibieni si pentru multe alte sute de mii de locuitori ai judeţelor din jur”, a scris Raluca Turcan, joi pe Facebook.

Ea a mai spus că „există soluţii pentru noul spital judeţean de urgenţă Sibiu, inclusiv posibilitatea finanţării prin Programul Operaţional de Sănătate 2021 – 2027 şi accesarea unui împrumut la Banca Europeană de Investiţii însă, în mod normal, cea mai corecta soluţie pentru această investiţie ar fi fost o finanţare din PNRR completată cu POS şi BEI. O soluţie tăiată, din nefericire, de pixul ministrului Rafla”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1602

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Canaris

Acum 2 luni

Șoc și groază..... Ce poate face Photoshopul din om....
Raspunde

Sibianul turmentat

Acum 2 luni

Mai bine spuneati ca urmariti cu atentie si ingrijorare.
Raspunde

X-ulescu

Acum 2 luni

Frustrare si mahnire avem noi, fraierii care am votat PNL Apropos, pana cand o moldoveanca va reprezenta judetul Sibiu in parlament?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 luni

Ia uită-te de la cine-s miniștrii la finanțe și sănătate, politrucule
Raspunde

X-ulescu

Acum 2 luni

Nu ai inteles nuanta Dutule: PNL a fost cel care a alungat USR de la guvernare si s-a asociat cu PSD. Acum ne manifestam frustrarea si mahnirea... (e drept, pana acum liberalii nu cunosteau PSD)
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 2 luni

Dar pana cand un sibian va reprezenta statul roman? Ti o spun tot eu te scutesc sa gandesti oricum stai prost cu logica, pana la urmatoarele alegeti, cel putin!
Raspunde

X-ulescu

Acum 2 luni

Simplu: pana cand Sibiul va face parte din statul roman iar nu pana la "urmatoarele alegeti"
Raspunde

Aristide

Acum 2 luni

Frustrarea si mahnirea ar fi trebuit sa apara la cooptarea la guvernare a hotomanilor. Dupa cooptare, care este surpriza cu aceasta decizie? Nicio surpriza, este o normalitate pesedista: taiatul radacinii celorlalti!
Raspunde

Alex

Acum 2 luni

Hahahahahha, pai cine se pupa bot in bot cu PeeSeeDee-ul ? Nu lideru vostru maxim, Klausescu ? Cum era ? "Jó napot kívánok, PSD!"
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Nu se poate cucoana, si cu salariul de sparlamentar, si cu spital.
Raspunde

Leonard

Acum 2 luni

Sibiul poate obtine si alte finantari prin alte programe de dezvoltare pentru construirea Spitalului Nu trebuie SA fie o tragedie dar din moment ce acest Municipiu , Judet contribuie la bugetul acestui stat mafiot si se situeaza intre primele 6 Municipii din Romania ca si contributie la acest Budget al acestei tari corupte numite Romania cred ca meritau acest Spital SA fie construit in Sibiu Dar , de atatia ani de zile cand Este vorba CA acest municipiu SA primeasca Bani de la Budget SUNTEM pe locurile de la coada cand Este vorba de alocarea banilor pe anul in curs. Este strigator la cer ce fac CEI din Capitala cu municipiile din Romania Pacat CA nu se vrea o dezvoltare rapida si durabila a acestui municipiu de acolo din Bucuresti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus