Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot

Patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, scrie Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul a fost înregistrat marţi la Judecătoria Buftea, urmând să intre în procedura de cameră preliminară.

Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la "Referendumul pentru familie", în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea "căsătoria liber consimţită între soţi" să fie schimbată în "căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".

"Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale 'ce bine e să fii homosexual'. Trebuie să salvăm ţara", declara Gigi Becali în octombrie 2018, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Max rasinareanul

Acum 1 an

Acuzele procuraturii nu se circumscriu ,,dr de a alege",el nu a ales nimic,el si-a exprimat o opinie.Aici discutam de modificarea legii fundamentale a statului,nu de alegerea cuiva într-o functie publica.Mai mult discutam si de prescrierea faptei daca ne raportam la termenul general de prescriptie si decizia noua privind împlinirea lui.Deci....praf în ochi domnilor procurori sau incompetenta dvs de a interpreta un text legal.Pe Clotide cand o cautati,acolo-i frauda clara, cu mijloace de proba clare si la obiect.Succes d-le Becali,nu va lasati intimidat!
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Dreptul de a alege , dreptul de a fi ales si dreptul de a vota. Jiji se inscrie cu brio la pct. 3
Raspunde

Fcwcsb

Acum 1 an

Alt jurist de tastatura! :))
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Gena hotului nu moare nici in cenusa, renaste precum pasarea Feonix.
Raspunde

Fcwcsb

Acum 1 an

Jiji face mai multe dosare decat campionate castigate. Valoare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus