Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Întreaga fabrică Sembraz din Sibiu a fost scoasă la vânzare

Întreaga fabrică Sembraz din Sibiu a fost scoasă la vânzare

Acționarii fabricii de utilaje agricole și confecții metalice Sembraz au decis să vândă toate clădirile și terenurile de pe strada Henri Coandă din Sibiu. Termenul de depunere a ofertelor a fost fixat la finele acestei luni.

4,5 milioane de euro, la care se adaugă TVA, este prețul minim cu care acționarii Sembraz au decis să vândă cele 2,1 ha de teren și clădirile de peste 7.000 de mp aflate pe strada Henri Coandă, la numărul 12. Cele mai relevante dintre clădiri sunt cea de birouri, cu parter și trei etaje și o suprafață utilă de 1.900 de mp și hala de fabricație, cu un singur nivel și 4.750 de mp suprafață utilă. Restul clădirilor sunt ateliere sau depozite.

”Nu pot fi făcute oferte parțiale, activele propuse spre vânzare fiind astfel considerate un singur bun supus procedurii selecției de oferte. Criteriul de atribuire este cel mai bun preț oferit, cu respectarea prețului minim”, se arată în anunțul celor de la Sembraz.

Termenul de depunere a ofertelor de către cei interesați a fost fixat pe 30 ianuarie 2023. ”Documentele privind dreptul de proprietate pot fi consultate la sediul societății, iar părțile interesate pot viziona activele deschise ofertării în perioada 4 ianuarie - 26 ianuarie 2023”, mai anunță reprezentanții Sembraz.

Preț supraevaluat

Cele 4,5 milioane de euro, la care se adaugă TVA, stabilite drept preț minim de vânzare a fabricii sibiene depășesc cu mult valoarea stabilită în baza unui raport de evaluare realizat în luna octombrie a anului trecut.

Raportul respectiv indică faptul că terenul de construcții în suprafață de 21.233 de mp și clădirile edificate pe acesta au o valoare de piață de 3,02 milioane de euro, fără TVA.

Activitate sezonieră

Fabrica scoasă la vânzare a fost înființată în 1935, funcționând în toată această perioadă în diferite locații. În vremea fostului regim, fabrica purta numele de Întreprinderea de Mecanizare a Agriculturii, denumire schimbată în 1991 în Sembraz. Acționarul principal al societății Sembraz (90,96% din acțiuni) este Transilvania Investments Alliance SA (fosta SIF Transilvania). În ultimii mulți ani, fabrica a ajuns să mai producă utilaje agricole în special doar pentru micii fermieri și numai la comandă.

Numărul angajaților fabricii a scăzut constant, în ultimul bilanț contabil dat publicității fiind amintiți 11 angajați, din care trei sunt directori. Pe primele șase luni ale anului trecut, Sembraz SA a avut venituri totale de 665.000 de lei.

Sursa foto: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

@Sibian SB

Acum 1 an

Fosta IMAIA... A mai ramas ceva romanesc? Mostenire din antebelic/ interbelic sau de la comunisti? Cred ca nimic...
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 an

11 angajati, din care 3 directori... Curat romanesc!!!
Raspunde

@Eu, sibianul

Acum 1 an

Acum e situatia respectiva, n-a fost in vremurile la care m-am referit. Oare cine-o fi de vina? Daca ce e romanesc nu ne mai place, atunci sa vina strainii sa puna biciul pe noi. Ne meritam soarta...
Raspunde

Turistul

Acum 1 an

Pai de aia au dat faliment dacă la 11 angajați cu minim pe economie probabil sunt 3 directori .oricum e nevoie mare de utilaje agricole ,cum de nu au reușit sa facă fata ?
Raspunde

Augustin Fluierași

Acum 1 an

De ce nu o tăiați voi la fier vechi? Mai bine o dați la nemernici. De ce nu ați făcut o relație cu China, de ce nu produceți minitractoate, de ce nu v-ați aliat cu Reghinul. România are nevoie urgenta de un tractor cu un consum bun, cu o cabină mai ergonomica, și cu un preț decent, undeva la 30000 euro, 35, dar prețul de 4,5 este foarte mic. Ar merita numai imobiliar atâta, apoi fier, organizare,... Bine că facem toți facultăți de management.
Raspunde

Daniela

Acum 1 an

Pacat.am muncit acolo 25 de ani era o fabrica cu un profil de viitor
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Luām din China de ce avem nevoie, pe credit, prin 7 intermediari din care 5 sunt fonduri israeliene de investitii. Asa aratā economia globalā astāzi. Noi aici in Romania ne axām pe vloguri pe YouTube si pe concerte plātite de primārii sau partide politice in campaniile electorale. Productie? Pentru mocofani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus