Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
28°C

DN AGRAR, cel mai mare producător de lapte de vacă din România, anunță o nouă investiție în Sibiu: fabrică de compost

DN AGRAR, cel mai mare producător de lapte de vacă din România, anunță o nouă investiție în Sibiu: fabrică de compost

Peter de Boer, membru al Consiliului de Administrație și Manager Relația cu Investitorii DN AGRAR Group, anunță că ferma pe care compania o deține în Apold va fi mărită, vor fi montate panouri solare și va fi construită și o fabrică de compost.

Fabrica de compost va duce și la înființarea unei linii alternative de afaceri

Investiția ar urma să fie finalizată în al treilea trimestru al acestui an, spune de Boer într-un interviu acordat Financial Intelligence.

”Pentru a crește și mai mult eficiența fermei Apold, am semnat un parteneriat pentru instalarea de panouri solare, parteneriat în urma căruia vom beneficia de o primă de pornire, de o primă anuală și de electricitate gratuită pentru întreaga fermă Apold, și care va contribui la profitabilitatea companiei DN AGRAR.  De asemenea, pentru a reduce costurile cu transportul apei către lagunele de gunoi și cele cu resturile vegetale de pe câmpuri, în 2023, vom construi, lângă ferma Apold, o fabrică de compost care va duce și la înființarea unei linii alternative de afaceri. Vedem că preţurile îngrăşămintelor chimice continuă să crească și ne aşteptăm la creşteri şi în 2023. Vom putea vinde acest compost cramelor, producătorilor de legume, atât din România, cât şi din afară. Ne aşteptăm ca fabrica să devină operațională în al treilea trimestru al anului 2023”, spune Peter de Boer.

DN AGRAR produce 50 de milioane de litri de lapte pe an

Managerul susține că ferma din Apold va fi, de asemenea, mărită, iar capacitatea de producție a laptelui va crește.

”De asemenea, de succesul acestei fabrici depinde dezvoltarea și în celelalte ferme ale noastre. Lucrăm la un plan strategic pentru următorii 7 ani, care va include majorarea capacităţii fermei Apold şi, pe termen lung, proiectul Straja, pentru care deținem deja autorizația de construire. Este vorba despre o fermă cu aproximativ 5.000 de capete de vaci, dintre acestea 3.000 fiind vaci de muls și restul tineret bovine”, mai spune de Boer.

Compania este lider de piaţă, în prezent având peste 10.000 de capete de vaci și o suprafață cultivată de peste 7.000 de ha.

”Am devenit cel mai mare producător de lapte de vacă din România, în urma a două fuziuni și achiziții pe orizontală, cu o creștere de peste 50% a activelor totale, investiții susținute de finanțarea prin bursă și finanțare bancară. Totodată, am realizat investiții semnificative la nivelul companiilor din Grup”, completează de Boer.

DN Agrar are în portofoliu 15 societăți și 260 angajați. Din cele 15 societăţi care fac parte din portofoliul grupului 4 sunt ferme.

”Activitatea principală a acestora o reprezintă, atât creşterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât şi producţia de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar şi Apold). Producția zilnică de lapte este de aproximativ 140.000 litri, iar cea anuală este de aproape 50 de milioane de litri. Pe lângă activitatea de producție a laptelui, DN AGRAR desfășoară în plan secundar activitatea de producție a cerealelor, parte a economiei circulare. Astfel, un avantaj major al nostru îl reprezintă faptul că  producem intern hrana pentru consumul animalelor”, a mai spus managerul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Masterandul

Acum 1 an

Unde se face domnul Bratu ? Dă-l naiba de master mă apuc de bălegar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus