Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Un tânăr a investit 5.000 de euro într-un mic atelier de reparat telefoane în Sibiu: Tot ce contează e să văd oamenii plecând fericiți

Un tânăr a investit 5.000 de euro într-un mic atelier de reparat telefoane în Sibiu: Tot ce contează e să văd oamenii plecând fericiți

Să facă ceea ce îi place și să ajute oamenii. Asta și-a dorit Ionuț, un tânăr de 28 de ani, atunci când a decis să-și deschidă o afacere în Sibiu. De aproape doi ani, acesta are un mic atelier în care repară telefoane și calculatoare, locul în care îmbină pasiunea sa cu un lucru care îi aduce o satisfacție și mai mare – ajutorul pe care îl oferă oamenilor.

Ionuț Nicula este de loc din Băbeni, județul Vâlcea. La Sibiu a ajuns în urmă cu zece ani, atunci când a decis să studieze profilul Matematică Informatică al Facultății de Științe. De când era mic, Ionuț a avut în față exemplul bunicului său care l-a legat și mai tare de afacerea pe care o are astăzi.

„Iubesc să repar telefoane, laptop-uri și iubesc să ajut oamenii. Să văd oamenii că pleacă fericiți din atelierul meu, acest lucru contează pentru mine.

E o poveste frumoasă care mă leagă de ceea ce fac acum. Pot spune că bunicul meu era un meșter priceput. Când bunica îi zicea să repare ceva prin casă, el făcea orice, improviza și făcea. M-am uitat la el, am stat pe lângă el și cumva am prins și eu drag de această parte, de dezmembrări, de șuruburi.”

Investiție de 5.000 de euro

Înainte să-și deschidă propriul atelier, Ionuț a avut ocazia să lucreze pentru alte service-uri din Sibiu, timp în care a experimentat și a putut învăța mai mult.

„Când am deschis aveam 5.000 de euro în buzunar. Am mai avut destul de multe din ustensilele care îmi trebuiau pentru că fiind pasionat reparam acasă telefoane. Am lucrat o bună perioadă de timp în alte service-uri unde am avut ocazia să învăț, să experimentez și să găsesc singur soluții la problemele clienților. Nu m-a interesat salariul pentru că eu am vrut să învăț această meserie.”

Cei mai mulți sibieni ajung la atelierul tânărului pentru schimbarea display-urilor, a bateriilor defecte sau din cauza problemelor cu mufa de încărcare. La laptop-uri cele mai frecvente solicitări sunt instalările de Windows, curățare, salvare de date.

„Ajung aici tot felul de telefoane, sunt și telefoane scumpe, dar și telefoane mai ieftine. În funcție de problemă, timpul de execuție este între 20 și 40 de minute, dar depinde și de complexitatea telefonului”, adaugă tânărul.

„Le dau din greșeală pe silențios și nu mai știu să le pună înapoi”

Ionuț spune că, adesea, pe lângă reparațiile pe care le face, are și clienți care nu știu să folosească anumite aplicații sau care dau telefoanele pe silențios din greșeală. Este vorba despre persoanele trecute de vârsta a doua, o categorie specială de clienți pentru Ionuț.

„Mai sunt bătrâneii care sunt foarte simpatici. Nu știu să folosească whatsapp-ul, de exemplu, au rude în străinătate și vor să le sune și vin să mă întrebe cum se folosește.

La final mă întreabă cât costă și le spun mereu că data viitoare vă iau dublu față de cât v-am luat acum, iar acum nu vă iau nimic. Sau le dau din greșeală pe silențios și nu mai știu cum să revină la sunet.”

Planuri de viitor

Pentru că numele micului atelier este „Noi reparăm”, Ionuț își dorește să-și mărească echipa pe viitor. Vrea să se extindă și vrea să le ofere și altora posibilitatea să învețe.

„Îmi doresc să fim mai mulți. Îmi place mult când vine un om și-mi zice că i-am reparat telefonul acum două - trei luni și că e foarte mulțumit. Am ales acest nume pentru că îmi doresc să fie un brand pe care să-l cresc. Neavând cine să mă învețe, eu îmi doresc să ofer posibilitatea de a-i sprijini pe cei care sunt pasionați și care vor să învețe”, concluzionează tânărul.

Atelierul lui Ionuț îl găsiți pe strada 9 Mai, numărul 69, la intersecția cu Blănarilor. De asemenea, Ionuț poate fi contactat la numărul de telefon 0750 499 998, iar site-ul lui poate fi accesat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 3 săptămâni

o NESIMTIRE totala si pentru cei care au publicat articolul si pentru "tinerelul intreprinzator" ...parintii lui nu sunt "batranei?"...

Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Romanii exceleaza in topul fericirii cand mint si fura, si ii curata justitia de bube, nu cand muncesc cinstit.
Raspunde

Sparrow

Acum 3 săptămâni

Existā un sablon al rubricii, deja consacrate, " Micile Afaceri" . Toate, dar ABSOLUT TOATE indiferent de domeniu sau vechimea pe piatā au un singur scop, initial si perpetuat apoi FERICIREA SI BUNĀSTAREA CLIENTULUI! ATÂT SI NIMIC MAI MULT! BANII???? PTIU! OCHIUL DRA*ULUI! Ai zice cā numai suflete nobile si initiative caritabile conduc la antreprenoriat. Cā -s gogosi glazurate cu dulceatā de nuci de macadamia, sau conducte de drenaj al apelor pluviale, tablouri identice cu Rembrandt sau mārgele din boabe de orez pictate in motive populare bucovinene, toate ne sunt oferite nouā, clientilor din pasiune si dragoste si nicidecum pentru BANI ! Sunt miscat pânā la lacrimi!
Raspunde

Wotan

Acum 3 săptămâni

Povesti nemuritoare marca TS .
Raspunde

Muresan

Acum 3 săptămâni

Da, clientul pleaca fericit... Normal, asa si trebuie dupa ce a dat o groaza de bani... Ca doar nu ii serveste gratis...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian100%

Acum 3 săptămâni

Dar în Vâlcea oamenii nu au telefoane?De ce in Sibiu și nu în Băbeni? De fapt știu, toți din Băbeni fug la Sibiu , că de,foamea-i grea
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 2 săptămâni

Schimba dracu' numele ca ne faci de rușine!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ceva nu e ok la acasta campanie. Hidden agenda

Acum 3 săptămâni

Sablonul e altul: VL. Ma oameni buni, harnici si cateodata si frumosi, e f bine ca munciti, felicitari ptr curajul de a va muta, ne pare rau ca poate va e greu departe de casa, dar NU e nevoie sa ne tot deranjati retina!!!! Stati linistiti! Ati vazut voi ca sibienii care nu sunt figuri publice sa dea interviuri? Nuuu, ptr ca sunt ocupati cu munca, nu fac fotoshooting. Voi de ce ati venit aici? Ca va place Sibiul muncit de sibienii de mai sus sau …!?
Raspunde

El Dorado

Acum 3 săptămâni

Iar vl este doar avangarda ptr Bucuresti O sa vada si ei curand cum e sa -ti aterizeze in ograda mitici
Raspunde

Carcotel

Acum 2 săptămâni

Salut, De data aceasta nu o sa fiu carcotas ca de obicei, ca oricum au fost comentariile destul de acide pana acum dar, la o scurta vizita a site-ului precizat in acest articol: - sunt cel putin doua greseli gramaticale majore aici: https://noireparam.ro/preturi/ (posibil sa fie si eroare de tastare dar ma indoiesc); - adresa mentionata pe site nu este aceiasi cu adresa mentionata in articol; In rest, cam destul de neinteresante articolele din aceasta rubrica, per total
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus