Sâmbătă,
20.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Sibiul, pe locul 230 în Europa în clasamentul celor mai scumpe orașe. Mai ieftine sunt doar orașe din Moldova, Ucraina, Serbia și Kosovo

Sibiul, pe locul 230 în Europa în clasamentul celor mai scumpe orașe. Mai ieftine sunt doar orașe din Moldova, Ucraina, Serbia și Kosovo

Doar opt orașe sunt sub Sibiu într-un clasament al celor mai scumpe orașe europene, întocmit de mai mulți ani de site-ul numbeo.com.

Sub Sibiu, sunt orașele Chișinău, capitala Republicii Moldova, Nis din Serbia, Kiev, Dnipro, Odessa, Harkov și Liov din Ucraina și Pristina, capitala autoproclamatei republici Kosovo.

Clasamentul urmărește indici precum nivelul chiriei, al prețurilor din magazine și restaurante precum și puterea de cumpărare locală.

La acest ultim criteriu, Sibiul se clasează pe locul 197 și depășește orașe precum Brașov, Constanța și Oradea din România, dar și orașe din Rusia (Sankt Petersburg, Nijni Novgorod, Kalininingrad și Kazan), Grecia (Heraklion, Salonic), Croația (Dubrovnik, Zadar), Portugalia (Lisabona, Aveiro) și chiar Malta (Valetta).

În top, cele mai scumpe orașe din Europa sunt cele din Elveția și Norvegia. Elveția are nu mai puțin de șase orașe pe primele locuri: Basel, Zutich, Lausanne, Zug, Berna și Geneva. Urmează Norvegia cu 5 orașe: Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim și Tromso.

București se află pe locul 182 în acest clasament și este considerat cel mai scump oraș din România, fiind urmat de Cluj (190), Constanța (194) și Brașov (203).

Citește și: Analiză. E mai ieftin să locuiești în Sibiu, decât să-l vizitezi

Alt clasament: Sibiul, scump pentru turiști, ieftin pentru locuitori

Un alt site care analizează nivelul prețurilor din marile orașe, ”budgetyourtrip.com”, a adunat în ultimul deceniu costurile de călătorie de la zeci de mii de călători care s-au aventurat în fiecare colț al globului.

Conform clasamentului de anul trecut, Sibiul e mai scump decât Brașov și Mamaia, dar mai ieftin decât Clujul și Bucureștiul pentru turiști. Pe de altă parte, orașul nostru e mai ieftin decât Brașov, București, Cluj și chiar media României, dacă e să ne comparăm la prețurile medii din diferite domenii, care reies dintr-o comparație între orașe, pe mai multe site-uri de profil.

Astfel, așa cum reiese și din graficul de mai jos, prețul mediu zilnic al unei călătorii în Sibiu, pentru o singură persoană este de 267 de lei, în timp ce în Brașov (223 lei) și Mamaia (239 lei) e mai ieftin. În București, pe de altă parte, trebuie să scoți din buzunar, ca turist, 513 lei, în timp ce în Clujai nevoie de 312 lei.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sparrow

Acum 1 an

Āsta e rezultatul deceniilor de trafic de Amaroy prin Atlassib, defrisārilor demente de pāduri, lucratului " dincolo" cu bani neimpozitati cu care s-au cumpārat imobile cu de 10 ori mai mare pretul logic, tâlhāriilor si mafiei administratiei in cârdāsie cu firmele protejate, tunurilor date in regille si societātile apartinând administratiei, spālārii de bani facuti prin trafic de persoane de cātre āia cu numere la bemveuri din judete de la sud de carpati si nu in ultimul rând nouā sibienilor ocosi nevoie mare dar firavi la minte precum gāinile subnutrite.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus