Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Sibiul recuperează teren din județul Alba. CJ Sibiu are cu 1,2 km în plus din drumul dintre Jina și Șugag

Sibiul recuperează teren din județul Alba. CJ Sibiu are cu 1,2 km în plus din drumul dintre Jina și Șugag

Drumul dintre Jina și granița cu județul Alba este în realitate mai lung în partea Sibiului, decât se știa până acum. Asta a descoperit Consiliul Județean Alba, care a vrut să reabiliteze DJ 106 E, limită judeţul Sibiu – Dobra – Şugag.

Traseul şi lungimea drumului județean DJ 106 E: limită judeţul Sibiu – Dobra – Şugag au fost modificate printr-o hotărâre adoptată recent de către Consiliul Județean Alba. Potrivit hotărârii menţionate, s-a renunţat la tronsonul aferent DJ 106E înscris în CF nr. 72452 Șugag, în suprafață de 570 mp, situat administrativ în comuna Jina, județul Sibiu, anunță Ziarul Unirea.

Ca atare, se solicită Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu radierea dreptului de proprietate înscris în favoarea Județului Alba – domeniul public.

Prin HCJ Alba nr. 35/28.02.2019 privind însuşirea documentaţiilor tehnice cadastrale pentru înscrierea în Cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea Judeţului Alba asupra drumului judeţean DJ 106E: limită judeţul Sibiu – Dobra – Şugag, s-a aprobat înregistrarea în sistemul integrat de cadastru şi publicitate imobiliară a drumului judeţean amintit și înscrierea în Cartea funciară a dreptului de proprietate în favoarea judeţului Alba ca bun aparţinând domeniului public al Judeţului Alba.

În baza măsurătorilor, lungimea reală a drumului județean DJ 106E este de 3,113 km și nu 4,3 km. Printr-un proces-verbal din 2 august 2022 emis de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, s-a procedat la delimitarea limitelor administrativ-teritoriale între comuna Șugag, județul Alba, și comuna Jina – județul Sibiu.

”E o problemă mai veche, am fost chemați și noi la câteva întâlniri. La ultima dintre ele, care s-a organizat prin vara anului trecut ni s-a spus că s-a rezolvat, dar ceva în plus nu mai știu. În realitate e mai mult problema Consiliului Județean și a OJCPI-urilor, pentru că în mare e vorba de drumul județean și despre statutul proprietății. Din date, așa cum știu eu, județul Alba intrase peste noi, iar acum din măsurători se ajunge la normal”, spune primarul comunei Jina, Gheorghe Vasile Beschiu.

În baza ultimelor documente, cei din Alba au modificat traseul și a lungimea drumului, pentru corelarea situației reale din teren.

Sursa foto: Google Maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

DEX Sibian

Acum 1 an

"Drumul dintre Jina și granița cu județul Alba este în realitate mai lung în partea Sibiului, decât în realitate." Premiul Academiei Romane pentru exprimare!
Raspunde

Dumb

Acum 1 an

n-ai la ce sa te astepti de la gargantua asta arogant
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus