Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Cisnădia a marcat o premieră națională: orele de sport se țin la bazin

Cisnădia a marcat o premieră națională: orele de sport se țin la bazin

Cisnădia a marcat o premieră națională: orele de sport se țin la bazin! Primarul din Cisnădie spune că se bucură de faptul că în anul 2022 a reușit să lanseze acest proiect inedit și gratuit pentru elevii cisnădieni, în parteneriat cu Aria Măgura.

Proiectul ”Ora de educație fizică” de la SPA-ul orașului nostru continuă cu succes și în anul 2023, unde copiii învață sau se perfecționează în domeniul înotului. Program gratuit pentru toți elevii Cisnădiei! - Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Terenul de sport va fi înlocuit, periodic, de bazinul de înot, de către elevii din Cisnădie. Autoritățile locale ale orașului și ARIA Măgura au legat un parteneriat prin care elevii pot susține cursurile de educație fizică în cadrul bazinului semiolimpic și la sala de gimnastică.

Pentru pregătirea viitoarelor generații

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, a precizat că parteneriatul cu Aria Măgura are ca scop pregătirea următoarelor generații de tineri.

“Am investit și voi investi în viitorul comunității noastre și în dezvoltarea elevilor cisnădieni. Vom oferi învățământului cisnădian facilități moderne de sport printr-un parteneriat cu Aria Măgura, fară ca părinții sau școlile să fie implicați financiar. E un program gratuit pentru toți elevii din Cisnădie. Misiunea acestui parteneriat este de a promova pregătirea următoarelor generații de tineri, atât prin dezvoltarea aptitudinilor profesionale, cât și prin întreținerea unui corp sănătos”, a declarat, zilele trecute, Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Clasele gratuite vor fi programate de conducerea școlii/liceului potrivit cu orarul stabilit pentru activitățile fizice ale elevilor. Conform edilului, ora de sport va include activități de înot potrivit cu planificarea recomandată de profesorului de sport. În plus, copiilor care nu știu să înoate le vor fi asigurate cursuri de inițiere cu un instructor de înot din partea Aria Măgura.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Ina

Acum 2 săptămâni

Premiera nationala daca ne raportam doar la anii de dupa revolutie, in anii 70 faceam orele de sport la bazin cand era cald si la patinoar iarna...
Raspunde

Silviu

Acum 2 săptămâni

La fel, la scoala nr.9 (atunci pe str. Dealului) mergeam la bazin si la scoala nr.5 (azi Regina Maria) mergeam la patinuar in orele de educatie fizica. Azi sigur toti parintii ar duce scutire medicala de teama ca se ineaca copiii sau isi rup picioarele pe gheata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus