Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Nicu Ștefănuță va negocia noile norme europene privind calitatea aerului

Nicu Ștefănuță va negocia noile norme europene privind calitatea aerului

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a fost numit săptămâna aceasta raportorul grupului Renew Europe pe dosarul revizuirii legislației UE privind calitatea aerului înconjurător.

Poluarea aerului continuă să fie principala cauză de mediu a deceselor premature în UE . În fiecare an, zeci de mii de romani mor prematur și un număr și mai mare de cetățeni suferă de boli pulmonare sau de forme de cancer cauzate de poluare. Standardele europene privind calitatea aerului vor fi revizuite, dar și noi, ca țară, trebuie să ne facem partea. Este timpul să tratam poluarea aerului ca o prioritate națională și să conștientizăm că e nevoie de măsuri și invesții care să pună sănătatea cetățenilor pe primul loc”, a declarat, după numire, eurodeputatul sibian.

Comisia Europeană va stabili standardele UE privind calitatea aerului pentru 2030, obiectivul principal fiind reducerea la zero a poluării aerului până în 2050. De asemenea, propunerea legislativă le permite persoanelor a căror sănătate suferă de pe urma poluării aerului să primească o compensație în cazul constatării vreunei încălcări a normelor UE în materie de calitate a aerului.

Se vor îmbunătăți și cerințele privind monitorizarea și modelarea calității aerului, care vor permite verificarea mai precisă a respectării standardelor, inclusiv la niveluri mai scăzute ale concentrațiilor cunoscute în prezent ca fiind dăunătoare.

Romania se află în procedură de infrigement pentru nerespectarea normelor privind calitatea aerului. Monitorizarea calității aerului în țara noastră continuă să fie deficitară, iar mai multe orase se află pe locurile fruntașe în ceea ce privește poluarea atmosferică.

 

 

Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR.

Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și membru supleant în Comisia pentru Comerț Internațional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Denisa only good vibes

Acum 1 an

Nicusor, daca iese primar prin absurd, o sa ne faca sa ne doara burta de ras zilnic cu ce idei hipsteriste, lgbt o sa vina, de genul...locuri de joaca pentru hamsterii abuzati in cresa!
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

USR-istii astia pe cat sunt de ticalosi, pe atat sunt si de prosti. De unde au scos ei bau-baul cu mortii de poluare. Unde este vreun certificat de deces pe care scrie la cauza de deces: poluare. Mai mult, unde este medicul ala care poate afirma ca un pacient cu cancer pulmonar s-a imbolnavit de la poluare? Culmea este ca nu ii doare de mortii de la vaccinare, ca este epidemie de morti subite. Nu frate. Ii doare de agenda de la Davos si minciuna climatica. Pe trotinetistii astia ii platim toti, din buzunarele noastre, sa "negocieze" ei in numele Romaniei. Pe pacalicii astia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus