Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-5°C

Am mâncat la Poiana Bradului, după ce a intrat în familia Super Mama. După cum ți-e norocul

Am mâncat la Poiana Bradului, după ce a intrat în familia Super Mama. După cum ți-e norocul

Pentru că opresc relativ rar pentru a mânca atunci când sunt la drum – mai ales în zona Sibiului – a fost pentru prima dată pentru mine când am mâncat la Poiana Bradului, restaurantul din vârful Hulii Bradului. Și am făcut-o deoarece aflasem că a intrat – de ceva vreme, e adevărat – în familia Super Mama, lanțul sibian de restaurante.

Am ajuns în zi de săptămână, în jur de ora 14:00, după ce am călcat noroaie prin mai multe părți ale județului. Locul – mare. Numai terasa acoperită și închisă are câteva zeci de mese, în restaurant n-am mai intrat.

Cam jumătate din mese erau ocupate, iar dacă judecăm după numerele de înmatriculare din parcare, mușterii erau de prin toate părțile. O muzică din zona country în fundal, la un nivel redus astfel încât să nu concureze cu zumzetul poveștilor de la mese, alimentat de lumina naturală care curge din belșug prin pereții de sticlă.

Plin de ospătari foarte energici. Cum am ajuns, în câteva zeci de secunde după ce ne-am așezat am primit meniul. De cum l-am închis, a venit ospătarul să ne întrebe de pofte.

Meniul e oarecum tipic restaurantelor de la marginea drumurilor din această parte a Europei: cu multă carne. Pregătită în special în stil românesc. De exemplu, specialitățile casei, cinci la număr: pastramă de oaie, tochitură dacică, cina ciobanului (unde găsești și ceafă, și cârnați și piept afumat de porc), gulaș de vită și piept de porc la grătar. Din cele șase variante de minuturi, jumătate îmbină ouăle cu șunca.

Prețurile nu sunt de centrul Sibiului, dar nici cum te-ai aștepta să fie la Bradu. Ciorba de legume costă 13 lei, un file de șalău prăjit în fulgi de porumb (150 de g) – 30 de lei sau un șnițel din piept de pui (180 de g) – 24 de lei. Garniturile sunt separate: opt lei clasica porție de cartofi prăjiți, la fel ca și cea de cartofi țărănești cu ceapă. Șase lei (în meniu) salata de castraveți, doi lei ardeiul iute.                                                                                                                          

Ciorbă de pui cu mărar, la Poiana Bradului

Pentru mine am cerut o ciorbă de pui cu mărar mai întâi. A fost adusă extrem de repede, la temperatura potrivită și cu un miros de mărar care nu trăda deloc gustul acrișor al ciorbei. Una burdușită cu legume și carne. Densă, exact ce ai aștepta de la o ciorbă care nu vrei doar să ”îți clătească” stomacul. Am plescăit mulțumit după ce am terminat primul fel, fiind tot mai încrezător în ceea ce vedeam că transportă ospătarii prin sală.

Ficăței cu ceapă la tigaie, la Poiana Bradului

Prompți, de la aceștia am primit și felul principal la fel de repede. Ficățeii cu ceapă au fost, însă, mult prea sărați și mult prea amari. Nici în meniu nu era anunțat vreun sos, prin urmare nici în farfurie nu am căpătat, iar asta poate avea legătura cu mămăliguța pe care am cerut-o alături: pur și simplu curgea prin furculiță. Nu mă săturasem cu ciorba, așa că am mai lăsat de la mine și am mestecat din amăreala sărată a altor bucăți de ficăței, încercând să dreg gustul cu o salată de castraveți. Am cedat când am ajuns către jumătatea porției, era suficient pentru mine.

Papanași, la Poiana Bradului

Mi-a mai venit inima la loc cu desertul, clasicii papanași cu dulceață. Din cu totul alt film, din cu totul altă poveste, chiar de lăudat. Într-o porție nu foarte mare, prăjiți suficient încât dumicatul să aibă și o notă crocantă, cu o dulceață care îți unge gura, fără să o năclăiască. Fără îndoială, un desert de recomandat (doar să nu fi fost vreo nimereală).

La fel de repede cum am reușit să comandăm, am trecut și peste demersurile de plată, în urma cărora am plecat mai ușor cu șapte de lei: patru lei pentru pâine, 13 lei pentru ciorbă, 24 de lei – ficățeii, șase lei – mămăliguța, 14 lei – papanașii, opt lei apa și cinci lei (diferit față de meniu) – castraveții.

Bradul poianei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Neluțu O

Acum 1 săptămână

Ospătari deosebiți . Cu bucătăria, mai dați o șansă,mai mergeți o dată . Sunt tineri dar muncesc și se vor perfecționa mult mai repede ca cei din oraș.

Raspunde

Rob

Acum 1 săptămână

Cred că nu stăm în același oraș. În articol e vorba de Sibiu, nu știu exact la ce restaurant ai găsit tu perfecționați, personal am găsit zero restaurante. Am găsit în schimb zeci de cantine auto-supraevaluate.
Raspunde

Muresan

Acum 1 săptămână

Mamaliga mi-a facut o ochiul...
Raspunde

Rob

Acum 1 săptămână

:)))))), dacă mămăliga ți-a făcut cu ochiul o arunci repede până nu află protecția animalelor de ea.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 săptămână

Dlor cu restaurante, in afara de papanasi nu mai stiti alt desert? ! Vrei nu vrei, trebuie sa iei papanasi caalt desert n-au! Ne-am cam saturat de papanasi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus