Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Decisiv pentru play-off. Câștigătoarea de azi își asigură locul în top 10

Decisiv pentru play-off. Câștigătoarea de azi își asigură locul în top 10

Meci de o importanță capitală astăzi pentru CSU Sibiu. Jucătorii lui Tomas Rinkevicius joacă pe terenul echipei CSM Petrolul Ploiești, contracandidată directă la unul dintre cele 5 locuri care asigură accesul în play-off pentru echipele din grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSU Sibiu a făcut un important pas spre calificarea în play-off după ce a trecut în etapa trecută de SCMU Craiova, o altă echipă angrenată în lupta pentru o poziție în faza următoare a campionatului. Iar o victorie la Ploiești le-ar asigura sibienilor calificarea. 

De cealaltă parte, și Ploieștiul are nevoie de o victorie ca de aer pentru a prinde unul dintre primele cinci locuri în clasamentul seriei. În acest moment, CSM Petrolul este pe locul IV, cu 23 de puncte, 8 victorii și 7 înfrângeri. Pentru ploieșteni acesta este ultimul meci din prima fază a campionatului. Sibiul ocupă înaintea partidei locul 6, cu 7 victorii și 7 înfrângeri dar cu două meciuri rămase de disputat. În ultima etapă, CSU Sibiu întâlnește ultima clasată din seria I, CSM Târgu Jiu, echipă ce a reușit doar 2 victorii în această ediție de campionat.

Prin urmare, o victorie astăzi pentru CSU ar face ca echipa din Sibiu să ajungă la egalitate de puncte cu SCMU Craiova și FC Argeș Pitești iar o probabilă victorie la Târgu Jiu ar însemna calificarea în play-off, chiar în fața adversarilor de astăzi.

Primii adversari ai noului antrenor

În tur, BC CSU Sibiu a reușit o victorie destul de clară în Sala Transilvania, într-un meci în care a condus de la cap la coadă și care s-a încheiat cu scorul de 82-70. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Mouhamed Barro cu 16 puncte și 6 recuperări și Roberts Blumbergs cu 15 puncte și 5 recuperări. A fost primul meci pentru Tomas Rinkevicius la cârma echipei sibiene. 

Revine Uță

Pivotul român a revenit la CSU Sibiu după o scurtă experiență la Dinamo București. Rareș Uță va debuta pentru CSU în acest sezon chiar în partida din această seară.

„Primul meu meci din nou pentru Sibiu este probabil și cel mai important de până acum în acest sezon. Va fi un joc pe viață sau pe moarte. Vom merge acolo foarte motivați, foarte determinați, pentru a câștiga și pentru a avea șanse să ne calificăm în Top 10, care este obiectivul nostru în acest moment. Fanii, cărora vrea să le mulțumesc și acum, pentru că m-au primit foarte frumos și călduros la meciul cu Craiova. Colegii, pe mulți dintre ei îi știam, m-au primit cu brațele deschise, la fel și staff-ul tehnic. M-au ajutat să mă integrez destul de repede. Mă înțeleg bine cu toți și sunt entuziasmat să joc din nou pentru BC CSU Sibiu” a spus Rareș Uță.

Petrolul vine după 4 înfrângeri

CSU Sibiu tocmai a oprit o serie de trei înfrângeri consecutive cu victoria 95-73 împotriva echipei SCMU Craiova. 6 jucători sibieni au terminat meciul cu peste 10 puncte marcate. De cealaltă parte, CSM Petrolul are patru înfrângeri consecutive în partidele cu CSM Târgu Mureș, U BT Cluj-Napoca, FC Argeș și SCM U Craiova. Meciul dintre CSM Petrolul Ploiești și BC CSU Sibiu va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Alin Faur și Matei Bănică și va fi transmis în direct pe Digisport 3, Prima Sport 5 și FRB TV.

„Ne-am pregătit ca de obicei. Ne respectăm adversarul, au o echipă bună și un lot echilibrat. Cred că au avantaj, deoarece cu acest lot s-au antrenat tot sezonul, se înțeleg mai bine între ei. În același timp au jucători autohtoni cu experiență în echipă. Noi ne pregătim, știm unde putem fi mai buni și ne vom continua planul de antrenament, pentru a fi pregătiți pentru jocul de luni. Aceasta a fost problema noastră încă din startul sezonului. Avem o echipă tânără și aceasta a fost problema noastră, nu am jucat la fel de bine în meciurile din deplasare. Am arătat mult mai bine la meciurile de acasă. Cred că este un lucru natural, când ai jucători tineri în echipă. Ne dorim schimbarea la meciul de luni” a declarat Tomas Rinkevicius.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus