Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Aventura unui sibian, atacat de câini între Orlat și Poplaca: ”Atacul a fost furibund, cum n-am mai trăit altul în ultimii 30 de ani de pedalat”

Aventura unui sibian, atacat de câini între Orlat și Poplaca: ”Atacul a fost furibund, cum n-am mai trăit altul în ultimii 30 de ani de pedalat”

Un sibian care merge în drumeții cu bicicleta de peste 30 de ani și care se declară obișnuit cu câinii și comportamentul lor, în urma deselor întâlniri de-a lungul anilor a fost nevoit să sune la 112, luni, după ce a fost încolțit de o haită de 9 câini agresivi, între Orlat și Poplaca.

Este persoană publică, însă spune că nu este de acord să-și dea numele pentru ca mesajul lui să nu fie denaturat.

”În această poveste nu este deloc important numele, se putea întâmpla oricui. Putea fi o doamnă, putea fi un copil”, spune sibianul.

„Am văzut prima dată cum un câine mușcă un cauciuc de mașină. Ar fi putut fi piciorul meu”

Ciclistul spune că atacul a fost inițiat de un singur câine, însă în câteva secunde s-au alăturat mai mulți câini, mai mari și mai mici.

„Zi frumoasă, numai bună de pedalat. Zis și făcut, am pornit spre Orlat, la cetate. Drumul spre cetate începe cu o descriere pe un panou lucrat cu bun gust. Frumos. La jumătatea drumului (se poate urca și cu bicicleta) s-a auzit un lătrat. Un câine mare păzea ceva (cetatea?). Nu reacționează la vorbe bune, continui totuși drumul. Deodată își fac apariția doi confrați patrupezi, agresivi. Asta e, mă întorc fără să fi urcat la cetate cu amarul acela în gând, că și dacă fac autoritățile locale ceva pentru turism, tot o să reușească cineva să-l saboteze – fie numai din ignoranță și nepăsare.

Am crezut că asta a fost aventură, deci cale întoarsă spre Sibiu. Între Orlat și Poplaca surpriză. De nicăieri apare o haită de câini lătrând agresiv, mai întâi 5-6, apoi încă 3. Câini mari “de urs” cum zic ciobanii. Am crescut între câini, nu mi-e frică defel de ei, le înțeleg limbajul, mă împrietenesc repede cu ei. Aici nici timp pentru speriat nu a fost. Instinctiv am trecut drumul și am oprit, știind că majoritatea câinilor se liniștesc dacă nu se mai învârt rotile bicicletei. Atacul a fost furibund, cum n-am mai trăit altul în ultimii 30 de ani de pedalat. Impresia mea era că patrupedele erau puse pe omor. Norocul chior face, că trece pe acolo un băiat tânăr cu o mașină, care pricepe repede ce se întâmplă și se bagă cu mașină spre ei, claxonând. Momentul de derută a ajutat să merg în paralel cu mașină preț de câteva minute până au plecat câini. Am văzut prima dată cum un câine mușcă un cauciuc de mașină. Ar fi putut fi piciorul meu. Sau al unui copil”; povestește sibianul.

”I-am mulțumit îngerului meu păzitor în mașină (dacă l-aș întâlni i-aș da o bere sau 5-6) și am oprit unde m-am simțit în siguranță. Vedeam perimetrul câinilor. Era un saivan improvizat cu o rulotă pe butuci, fără oi însă și – ce e mai rău – fără aparținători”, a continuat el.

Citește și: VIDEO Cum să procedezi când ești atacat de câinii de la stână, atunci când mergi în drumeții pe jos ori pe bicicletă

Autoritățile nu pot ajuta în astfel de situații

Sibianul spune că a sunat la 112 după ce s-a îndepărtat de câini, însă a realizat că autoritățile sunt neputincioase în astfel de situații.

”Am sunat la 112. Ce mi s-a întâmplat mie, ar putea să se întâmple oricui. Doamna politicoasă mă ghidează prin procedura, rănit, stați într-un loc sigur, etc. și-mi face legătură cu Poliția. Domn politicos, după descrierea mea, îmi spune să rămân pe loc dacă pot, vine un echipaj. După 10 minute sună Postul de Poliție Șelimbăr, care aparent este răspunzător și de Mărginime. Descrierea evenimentului, promite că o să se ocupe. Eu pot pleca. Pe drum mă sună o doamna polițist care-mi mai cere o dată descrierea evenimentului și îmi spune așa: Suntem trei la postul Șelimbăr o să trimit pe cineva să găsească stăpânul și să-i pună în vedere să țină câinii închiși. Insist, acolo nu sunt pudeli dansatori, ci câini de 70 de kilograme, super agresivi și nenorocirea care s-a întâmplat la București se poate repeta poate în minutele următoare. Îmi răspunde că acestea sunt procedurile, eu îi explic că nu vreau să știu eu mai bine procedurile, dar vreau să-i dau toate datele necesare. Rămânem să-i trimit datele mele pentru procesul verbal de întocmit”, a povestit el.

Femeie moartă în București, după un atac al câinilor fără stăpân

O femeie a murit, sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost mușcată de câini în timp ce făcea jogging, în sectorul 6 din București, informează Digi24. În urmă cu un an, ea a mai fost atacată de câini tot în aceeași zonă, tot în timp ce alerga. Atunci a ajuns la spital. Ancheta declanșată atunci nu a ajuns la nicio concluzie.

Oamenii din zonă spun că au trimis sesizări la Primăria sectorului 6 și la Protecția Animalelor cu privire la câinii periculoși.

La rândul său, Primăria Sector 6 susține că Poliţia Locală de sector nu a primit sesizări în acest sens și că singura instituție care trebuie să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi din București este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Concluziile sibianului după întâmplare:

  1. O nenorocire că la București se poate întâmplă oricând și în apropierea noastră. Eram pe un Drum Județean asfaltat frecvent circulat nu în creier de munte. Este un drum utilizat frecvent și de cicliști inclusive copii. Următorul poate nu mai are norocul meu.
  2. La un atac concertat cu câini, nu ai cum să te ferești. Atacul a fost executat așa rapid că n-am reușit să scot un cuvânt pe gură, ce să-i mai liniștesc… Cu nici o altă armă de autoapărare, dacă aș fi avut-o, n-aș fi făcut mare lucru. Erau nouă și atacau în cerc. Că biciclist ești la discreția șansei. Sau neșansei.
  3. Autoritățile o să construiască degeaba piste de biciclete în Mărginime dacă o să-ți fie frică să mergi pe ele.
  4. Transhumanța că în secolul XIX nu se mai potrivește vremurilor noastre. Nu poți porni cu 9 câini semi-sălbatici pe trasee turistice darămite pe drumuri frecventate.
  5. Poliția oricât de bine intenționată ar fi, nu prea are ce să facă. Trimite un om să-I pună în vedere ciobanului care evident n-o să se conformeze. Asta în fericitul caz în care agentul nu este mâncat de câini și da de cioban.
  6. Ar trebui să existe autorități specializate pentru așa ceva, deoarece câinii nu sunt fără stăpân. Un fel de poliția animalelor. Dar pentru oameni. Wait…
  7. Tot norocul rămâne de baza.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Mafiotii MAI nu prezinta pericolul haitelor de caini si numarul real al romanilor ucisi de caini dedoarece ucid si talharesc populatia mana in mana cu criminalii din administratiile locale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 1 an

Calea Poplacii nu e nici in Poplaca, nici in Orlat, nici DJ intre ele. Totuși în introducere se scrie că acolo a avut loc evenimentul. Cu ce scop?
Raspunde

A

Acum 1 an

Din pacate asta e tristul adevar. Dar cate AUTORITATI sa mai infiintam, cand vedem ca cele deja infiintate nu functioneaza adecvat. Administratiile locale trebuie sa raspunda pentru evenimente de acest gen, inclusiv cel regretabil petrecut in Bucuresti. Care e scopul ocuparii scaunelor din primarii si serviciile subordonate acestoea? Pentru ce sunt platiti?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 an

Ce frumos stii tu sā depeni ..... Sadoveanu mic ce-mi esti, Ion Creangā de Ardeal ce mi-te-ntrupasi..... Dulce naratiune presāratā cu duioase imagini desprinse parcā din cele povesti nemuritoare....cu intriga pesonajelor negative, vrāsmasii care mi-te-mpresurau neîmblânziti......iar gazetarul, scribul, martorul anonim al atâtor si atâtor fantastice fapte le-mpārtāseste cu noi, umil, resemnat dar implinit stiind cā nimeni nu va afla de jertfa sa... BĀ, IA GATA CU PROSTIILE! GA-TA! Ce atâta frectie si lacrimi si ipocrizii si false indignāri! Ce, n-ati stiut pânā acuma cā te sfâsie dulāii pe unde te-apucā ? Ce , trebuie sā fii cicloturist impātimit si sprinter fitnesist ca sā te facā praf niste jigodii? Unde-ati trāit fratilor? In Manhattan? Dar izmeneala si frāsuneala au atins cote isterice! Gata, a murit o duduie la Bucale mâncarā de câini ( ceea ce e odios!) si gata au explodat in toatā tara povesti si întâmplāri cutremurātoare pe aceeasi temā ! Auzi bā biciclistu-naturisto-sportivo-etnogtafic , ia-ti bā Maserati Levante ca mine, dā-i in cei 270 de cai cu 200 la orā (intre Orlat si Poplaca dacā preferi) si vezi dacā mai mârâie vreunul la tine ( cu douā sau cu patru picioare).! Bā, dacā eu mā intâlnesc cu voi, eu vā sfâsii bā....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Cam da, apar povești din-astea ca ciupercile după ploaie. Și guess what, nici una în zone conduse de psd. Oare mesaj subliminal "votați psd, că vă apără de câini"?
Raspunde

Zzz

Acum 1 an

Sparrow = dovada vie ca lobotomia nu functioneaza
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

@Zzz, Asta e de bine cred! Adicā nu au reusit sā imi spele fabulosul, prodigiosul si infailibilul meu creier cu smiorcāieli si frectii socio -democrato-indignato-progresiste. Mda, sunt tare, inox satinat. Nu mi-e fricā ! De câini, de oameni de doctrine, de opinii....... dacā stau bine si mā gândesc, nu mi-e fricā de nimic. Sunt ca Dana Budeanu dar cu " balls " . Si mai ales imi sunt suficient mie insumi pe persoanā fizicā.
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Si tot ceea ce poate emite creierul tau infailibil e sa se laude singur in sectiunea de comentarii?
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Glonțul și gata!! Când ursul ataca omul ptr statul român e mai presus ursul decât viața omului. Când te ataca un maidanez de dai in el te amendează poliția animalelor.... In romanica așa am ajuns, nu mai valorăm nici cât un maidanez.... De ce nu intervine poliția animalelor sa ii sancționeze pe crescătorii de ovine că îi țin fara jujeu sau hingherii sa ii captureze???? Autoritățile intervin numai atunci când trebuie tăiată amenda nu????
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Omule, esti dus cu capul! Nu conteaza ca vrei sa fi ironic sau vrei sa subliniezi idiotenia situatiei dar esti lipsit pur si simplu de suflet! La Bucuresti este vorba de o femeie care avea o familie, un copil, care va creste fara ea, care nu va mai putea sa o stranga niciodata in brate, caruia ii va fi in fiecare zi dor de ea si nu va mai putea niciodata sa o vada nici macar un minut! Si pentru ce? Pentru ca toata lumea se culca pe ureche si nu face nimic, doar se scuza si ia masuri la repezeala cand se intampla ceva. Daca erai tu in locul familiei tot asa de plin de sarcasm erai? Daca iti murea un membru al familiei tot asa bagai 200 de km pe ora? Nu prea cred. In ceea ce priveste articolul de fata, omul si jurnalistul incearca sa transmita mesajul ca astfel de tragedii se pot intampla si aici pentru ca nu exista proceduri, masuri si nimeni nu trage pe nimeni la raspundere doar se ridica din umeri. Scuza vesnica este nu exista oameni sa intervina, nu exista posibilitatea sa luam masuri, etc. Bun, si pentru asta cine este vinovat? Dar sa ramanem optimisti, poate urmatoarea victima esti tu, asa ca sa aflam cat de tare esti in situatii reale nu la impratiat venin in jurul tau!
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Boss, vezi cā ai dat reply la un nevinovat.....EU, SPARROW sunt āla fārā suflet āla care bāga 200la orā cālcând in pneuri sentimentele si suferintele semenilor, eu sunt cel inept, antisocial si incorrect politic, doar eu sunt singurul vinovat cā se intâmplā asemenea grozāvii, eu sunt cel care se va cāi amarnic când, rāmas la margine de drum ( ideal intre Orlat si Poplaca ) intrucât bolidul meu cu combustibili fosili va fi scos in afara legii de cātre doi cicloturisti fondatori si Asociatiei Intergalactice pentru Conservarea ecosistemului Pitpalacului Pitic de Pādure, mā voi cāi asadar cā am fost arogant si superficial. Da! Eu port pe umeri povara incompetentei si delāsārii unui sistem ticālosit, a unei societāti lipsite de eticā si valori. Te rog, putin respect! Nu dai cu pietre lingvistice in postaci nevinovati ci in unii ca mine, precum in câinii cei turbati.....
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 an

Tu chiar te plictisesti, asa-i??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Canaris

Acum 1 an

Asta cu câinii ucigași este în trend acum.... În București sunt sute de apeluri.... La noi au fost 2 articole pe aceasta tema..... Gata, ajunge!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 1 an

astia "persoane publice"intotdeauna au fost mai gingasi...probabil e o alta "persoana publica"care nu si-a facut treaba!!!
Raspunde

Sergwer

Acum 1 an

Am inteles ca la Politia Judeteana a fost infiintat un departament de Protectia Animalelor . Intrebarea mea este : De ce nu se infiinteaza si un Departament de Protectia Oamenilor.
Raspunde

Rob

Acum 1 an

S-a înființat. Îi zice poliție. Funcționează la fel de bine ca aia de animale.
Raspunde

X

Acum 1 an

Pistol cu bile cu aer comprimat! Multe!
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 1 an

Și dacă te înconjoară 9 câini, în câți crezi că apuci să tragi?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 1 an

Nu va mai luati de catei, ei sunt suflete nevinovate, daca au atacat pe cineva e din cauza ca sigur le-a facut ceva sau l-au simtit ca e om rau (sarcasm)
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Iarna-s periculoase zonele astea de sub munte, vara nu sunt in general oi acolo. Vremea frumoasa face lumea sa se dea cu bicicleta...dar trebuie sa stie ca in sezonul asta e altceva decat in aprilie-octombrie. Nu prea sunt sigur ca putem avea pretentia ca acolo sa nu fie dulai din astia (chiar si daca e langa drum judetean). Daca sunt ursi, cam e nevoie si de aparare pe masura a turmelor. Dar putem avea pretentia ca ciobanul sa fie cu ochii pe caini. Transhumanta ca in secolul 19? Pai si in secolul 19 mergea lumea intre Poplaca si Orlat iarna...atat ca nu cu bicicleta ci mai rau, pe jos.
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Am ajuns sa fim vanati de caini in anul 2023 pt ca anumiti iubitori de caini sunt f vocali si cer protejarea acestor pradatoare si clasa politica se face capra pt voturi in fata lor si ne lasa la mila acestor bestii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 1 an

"maestre" esti tulburat rau...cauta un medic sa te ajute...dar unul de Cluj sa poti conta pe el!!!
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Toti astia care iubiti cainii mai mult ca oamenii ar trebui sa dati pe semnatura ca bestiile astea nu sunt periculoase, si de cate ori un om e atacat sa raspundeti pt asta, tentativa de omor sau crima dupa caz.
Raspunde

Luca

Acum 1 an

ati tracut vreodata cu bicicleta pe langa: https://www.google.ro/maps/@45.7916535,24.3195169,3a,45.6y,353.52h,90.67t/data=!3m7!1e1!3m5!1sbSax_acVmrOxaI5yJ9Ppjw!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DbSax_acVmrOxaI5yJ9Ppjw%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D317.6055%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192?hl=en
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 an

Daaa. Sunt niste caini acolo cat niste viței si de obicei stau in mijlocul drumului. Desi ciobanul de acolo si.a ingradit cateva hectare. Cunosc lume care trece pe acolo cu bicicleta, eu n.as trece printre ei nici sa.mi dai bani. Asta e romania - india tati, caini peste tot. Ciobanii nu respecta nimic, nicio lege, doar sunt stapanii sibistanului. PS: la fel de complicat e sa ajungi la pista de biciclete de la sopa. Trebuie sa treci prin vreo 3-4 stani + minunea de stana care e fix la intrarea in padure, unde incepe pista. N.o sa ne mai civilizam niciodata.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un călător

Acum 1 an

Ai naibii câini, nu-i atacă decât pe progresiști. De unde or avea ei simțul acesta să știe din prima ce e periculos pentru țara asta?
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Ii ataca doar pe progresisti, pentru ca comunistii stau acasa, ei nu practica activitati in aer liber. Maxim un gratarel la curmatura si 2-3 likeuri + comentarii de genul "ce tara frumoasa avem" la pozele întâlnite pe facebook
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Sunt curios cati dintre comentatorii de pe aici - cei "neinfricati" desigur, fac cu adevarat iesiri in aer liber fie cu bicicleta, fie pe jos. Pun pariu ca niciunul - sau maxim fac un gratarel la Curmatura. Maxim. Altfel n.ar mai fi asa de vocali in inconstienta lor. Apoi urmeaza ciobanii, care, in urma arendarii unor terenuri se cred stăpâni si mai presus de lege. E o lege clara vizavi de nr cainilor pe care acestia il pot avea, dar, ca toate lucrurile din romanistan, aceasta nu se respecta. Oare cati ursi si lupi vin la Sopa, ca sa.si justifice ciobanii nr mare de caini tinuti intr.o zona care se vrea de agrement si de relaxare?
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

@Gheorghe Ion. Bā, oameni ca tine imi reîntāresc convingerea cā Al treilea rāzboi mondial trebuie sā porneascā grabnic. Acum dacā se poate!!!!! Trebuie sā ne rārim semnificativ. Asa nu mai merge. Bā, ia zi-mi si mie cum functioneazā, cât de vastā e si cum respectām LIBERTATEA SACRĀ A FIECĀRUIA?????????? E mai liber " iesitorul in naturā" in drumetie per-pedes sau cu bicicleta ( fitā de ultimā orā) decât cel care alege sā dea o turā pânā la Iasi cu masina care mugeste cu motorul turat înghitind litri de combustibili fosili si expulzând tone de noxe in atmosferā?????? Da' de ce e conduita primului mai de lāudat si de apārat vehement decât a celui de-al doilea????? Cine motorul meu termic a stabilit asta? Bā io nu ies in naturā. Nu vreau. Stau in oras, imi place, mā simt bine, mānânc la restaurant nu la pāturā plinā de furnici, comand pe net, mā duc cu masina sā arunc gunoiu. De ce? PENTRU CĀ SUNT LIBER SĀ FAC ASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LA FEL DE LIBER CA CICLOTURISTUL SAU MUNTOMANUL SAU PESCARUL AMATOR!!!!!!!!! SI VREAU ACELASI RESPECT SI TRATAMENT EGAL!!!!!!!!! ( Nu-ti place democratia in dublu sens asa-i ? , o vrei numai cum iti cade tie bine........nasooool, stii cā mergem la vot amândoi? Cu drept egal? Pfuai cum Mai poti dormi?????? )
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Hai recunoaste ca tu nu folosesti masina. La cate comentarii ai lasat aici sigur esti dinala de sare gardurile ca sa iasa din gradina. Ma ia cu frig cand iti lecturez comentariile. Sper din toata inima ca nu ai permis auto. Pentru ala trebuie discernamant
Raspunde

Cosmin

Acum 1 an

Aceeași situație e și pe Valea Hârtibaciului...
Raspunde

Matei

Acum 1 an

https://www.turnulsfatului.ro/2023/01/24/aventura-unui-sibian-atacat-de-caini-intre-orlat-si-poplaca-rdquo-atacul-a-fost-furibund-cum-n-am-mai-trait-altul-in-ultimii-30-de-ani-de-pedalat-rdquo-199901 daca legislativul ar tine la oameni probabil ca ar face o lege care sa le bage mintile in cap ciobanilor: ai in batatura stanei caine fara jujeu sau a muscat om=toata turma este confiscata si inchisoare 20 de ani pentru cioban, pentru ca un caine care musca un om este o arma si practic e crima cu premeditare. punct! si atunci, probabil ca ciobanul s-ar gandi de doua ori si n-ar mai intarata si antrena cainii sa sara pe om, nu ar mai cumpara rase de caini ucigasi caucazieni, i-ar chema imediat cand ar vedea turist, biciclist si nu ar mai rade de sperietura nefericitilor care au iesit si ei din oras (am patit si eu, a fluierat si cainii s-au potolit instantaneu doar cand am scos pioletul de pe rucsac si l-am fluturat pe la botul cainelui alfa, pana in acel moment radea ca prostul uitandu-se)! stanele nu mai au ce sa caute in marginea oraselor in 2023! cainii trebuie obligatoriu sa poarte jujeu: nu are jujeu, cainele e automat confiscat si ciobanul amendat consistent sau intemnitat oleaca! da, statul trebuie sa despagubeasca pierderile prin atacul ursului la turma, dar concomitent sa interzica pastrarea haitelor de caini masivi pentru apararea contra ursilor, n-are decat ciobanul sa alerge dupa oi! transhumanta trebuie sa dispara incet, incet, oile pot sta si in ferme inchise fix ca vacile si sa li se aduca iarba/fanul necesare ... practic, la noi au devenit oile muuuult mai importante ca viata omului, altfel e inexplicabil cum ciobanii isi fac legea dupa cum ii taie capul si nu se tem de nicio consecinta :( ... eu abia astept timpul in care o sa dispara oieritul si mai ales ciobanitul, cand stanele vor fi inconjurate cu gard electric sau cand aceasta profesie va fi obligatoriu de practicat cu un atestat primit dupa ce se urmeaza o scoala de oierit, (cum se face in Alpii Francezi si in Elvetia), un atestat similar cu al unui ghid, electrician sau medic cu libera practica, cu reatestare periodica la cativa ani ... deci, scoala, educatie, bun-simt! din pacate stiu ca o lege de acest gen sau aplicarea ei se vor face doar dupa ce copilul dragalas unui politician aflat intr-o excursie va fi facut bucatele de cativa catelusi si mai dragalasi de stana :(
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Un sfat prietenesc: daca pleci singur la drum, macar ia niste petarde cu tine. Mai ai sanse sa scapi "viu si nevatamat".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus