Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Prefectura, după ce PSD-iștii au acuzat că au jucat Hora Unirii mai repede, pentru a intra în vacanță: ”Fiind zi de sărbătoare, nu intrăm în polemică cu nimeni”

Prefectura, după ce PSD-iștii au acuzat că au jucat Hora Unirii mai repede, pentru a intra în vacanță: ”Fiind zi de sărbătoare, nu intrăm în polemică cu nimeni”

Acuzați de organizația PSD Sibiu că au marcat Ziua Micii Uniri în 18 ianuarie, cu 6 zile mai devreme, pentru a se putea bucura de zilele libere, Prefectura Sibiu susține că nu răspunde atacului pentru că ”este sărbătoare”, relatează Agerpres.

Prefectul din Sibiu și vicepreședintele Consiliului Județean sunt acuzați de reprezentanții PSD din județ că au sărbătorit mai devreme cu aproape o săptămână Ziua Micii Uniri pentru a pleca în vacanță. La solicitarea Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Gabriela-Elena Luca, a precizat: „Fiind zi de sărbătoare, nu intrăm în polemică cu nimeni”.

„Sperăm ca Partidul Naţional Liberal Sibiu să înceapă să respecte istoria şi eroii neamului românesc. Să sărbătoreşti anticipat Ziua Micii Uniri în 18 ianuarie, cu şase zile înainte de data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor, să dansezi Hora Unirii şi să mergi la spectacole aniversare în altă zi pe motiv că mai-marii oraşului sunt plecaţi în minivacanţă este o ruşine! Din acest motiv, PSD nu a răspuns la invitaţia prefectului şi nu a participat, în 18 ianuarie, la acest simulacru de sărbătoare. Ne exprimăm speranţa că domnul prefect n-o să mai facă astfel de gafe, care aduc atingere demnităţii românilor”, a transmis PSD Sibiu, marţi, printr-un comunicat de presă.

Cine a participat la Hora din 18 ianuarie

Pe 18 ianuarie, în centrul municipiului Sibiu, în faţa sediului Primăriei, prefectul Mircea Creţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul de istorie Sorin Radu, dar şi studenţi din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” au sărbătorit Mica Unire şi au încins o horă.

Conform imaginilor publicate de către Prefectura Sibiu, la evenimentul din 18 ianuarie dedicat Unirii Principatelor au mai participat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Tiberiu Ivancea, dar şi liderul USR Sibiu, consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu.

La acea dată, Instituția Prefectului transmitea următorul mesaj: „Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a participat astăzi, 18 ianuarie 2023, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Le mulțumim pe această cale tuturor participanților, Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Sibiu, Filarmonicii de Stat Sibiu, structurilor militare din garnizoana Sibiu, Universității „Lucian Blaga ” din Sibiu, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu ” din Sibiu și domnului rector prof. univ. dr. habil. Sorin Radu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Grotesc spectacol! Ca de altfel și comentariile prietenilor de coaliție...
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Incaierare pe ciolan mai rau ca-n jungla.
Raspunde

Mediator NICOLAE TARCEA

Acum 1 an

Din pacate PSD-ul are dreptate. Aniversarea zilei unirii se putea face in 24 ianuarie si nu in alta zi.
Raspunde

Dani

Acum 1 an

Asa si? Institutional, ma ajuta pe mine ca cetatean cu ceva ca au jucat ei hora in piata mare? In 18 sau in 24, ma doare ******, pun pariu ca in 18, erau in timpul programului, nu in timpul lor liber. Asa e cand esti bugetar si banii iti cad din cer, stand cu **** pe un scaun, asteptand sa treaca timpul. Hahaiala, mici si campanie .

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus