Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Victorie mare la Ploiești, cât o calificare în play-off

Victorie mare la Ploiești, cât o calificare în play-off

CSU Sibiu a câștigat meciul disputat aseară pe terenul echipei CSM Petrolul Ploiești și s-a calificat matematic în top 10, în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet masculin. Calificarea nu mai depinde de rezultatul de la Târgu Jiu, din ultima etapă.

În tur, la Sibiu, elevii lui Tomas Rinikevicius au câștigat detașat meciul din Sala Transilvania, la 12 puncte diferență, 82-70. Iar victoria din retur le asigură sibienilor calificarea indiferent de ce se va întâmpla la Târgu Jiu în ultima etapă. 

Partida de la Ploiești a fost una foarte echilibrată, în care ambele echipe s-au bazat în principal pe „producția” celor cinci titulari și mai puțin pe contribuția jucătorilor veniți de pe bancă. Titularii Sibiului au dominat omologii ploieșteni, cu 73 de puncte marcate față de 60, rezervele contribuind cu alte 12 puncte.

CSU Sibiu CSM Petrolul Ploiești

Sibiul a început partida cu Pratt, Whelan, Blumbergs, Gavriloaia și Uță, pivotul român fiind proaspăt revenit la echipa din Sibiu după o scurtă perioadă petrecută la Dinamo București. Primele puncte ale meciului sunt marcate de Pratt, de la libere. Calotă egalează pentru Ploiești după care Blumbergs si Whelan percutează de la mare distanță și CSU se desprinde la 8-2. Un dunk al lui Blumberg face ca diferența să ajungă la 10 puncte la mijlocul primei reprize, 14-4. Ploieștiul revine încet în joc iar la finalul primelor 10 minute CSU Sibiu conducea cu 3 puncte, 25-22.

Ploieștenii egalează la 27 după 2 minute din repriza secundă și chiar preiau conducerea după libera lui Aughburns și treița reușită de Kwamain. La mijlocul reprizei, tabela arăta din nou egalitate, 34-34 după layup-ul reușit de Whelan. Sfertul secund merge cap la cap, ambele echipe alternează la conducere iar la pauza mare diferența era tot de trei puncte în favoarea Sibiului, 42-39.

Dragoste marchează primele puncte ale sfertului III. Calotă și Funderburk marchează de la mare distanță și CSM Ploiești se apropie la doar două puncte. Sfertul este unul extrem de echilibrat iar niciuna dintre echipe nu reușește să se desprindă. Ploieștiul câștigă sfertul cu 21-20 iar scorul înaintea ultimelor 10 minute era 62-60.

CSU Sibiu CSM Petrolul Ploiești

Sibiul se desprinde în ultimul sfert printr-o ofensivă condusă de Whelan și Blumbergs, secondați de Rareș Uță, care își face simțit impactul și în faza defensivă, dar și de la linia de libere. Uță stabilește scorul final cu două aruncări libere iar Sibiul câștigă în deplasare cu 85-73.

Pentru CSU, cei mai buni marcatori au fost Blumberg, cu 26 de puncte, Whelan cu 22 și Uță cu 15, la care adaugă și 7 recuperări. Sibienii mai au de disputat un singur meci din sezonul regulat, împotriva ultimei clasate din seria I a Ligii Naționale de Baschet masculin, CSM Târgu Jiu.

Foto: CSU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus