Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

Cea mai nouă clădire construită de Primărie în Sibiu e un centru comunitar pentru vârstnici și copii din familii sărace

Cea mai nouă clădire construită de Primărie în Sibiu e un centru comunitar pentru vârstnici și copii din familii sărace

Primăria Sibiu a finalizat construcția și amenajarea unui centru multifuncțional dedicat seniorilor și copiilor din familii cu venituri modeste. Centrul este situat în zona străzilor Henri Coandă – Oțelarilor și a fost construit cu fonduri europene nerambursabile.

„Acest centru este dedicat în primul rând vârstnicilor care au nevoie de sprijin, consiliere sau doar de socializare. În acest sens se vor organiza activități recreative pentru seniori, dar vor primi și consiliere medicală și juridică. Aici vor fi așteptați și copiii din familii cu venituri modeste pentru a-și pregăti temele, pentru a participa la activități educative, recreative și de socializare, pentru orientare școlară și consiliere psihologică. Toate serviciile vor fi gratuite pentru beneficiari”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Clădirea a fost construită pe un teren de 435 mp, cu acces dinspre strada Oțelarilor, având parter, etaj și mansardă, pe o suprafață desfășurată de aproape 1.400 mp. Lucrările de construcție au fost realizate de firma SC Balor Cons SRL, valoarea investiției ridicându-se la 5 milioane de lei, iar inanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional. 

Într-un comunicat de presă, municipalitatea explică principalele facilități ale cele mai noi clădiri de utilitate publică, ridicată în Sibiu. Astfel, aici au fost create două săli dedicate activităților pentru vârstnici, două săli de activități pentru copii și tineri, trei săli multimedia, o ludotecă (colecție de jucării și jocuri - n.n.), o sală pentru activități sportiv-recreative, trei chicinete, patru birouri, spații de depozitare, administrative și grupuri sociale.

„Imobilul este echipat cu un sistem de climatizare centralizat, cu recuperare de căldură astfel că este mai eficient energetic. De asemenea, imobilul a fost optimizat pentru persoanele cu dizabilități prin instalarea unui lift care să asigure accesul spre etajele superioare, precum și prin crearea unor grupuri sanitare dedicate. Centrul are deja 3 angajați – un șef de centru, un psiholog și un asistent social – aceștia pregătind în prezent deschiderea, inclusiv documentația pentru licențierea acestuia. Pentru a asigura activitățile Centrului, Direcția de Asistență Socială a publicat un anunț de selecție pentru parteneri din cadrul ONG-urilor locale. Astfel, în urma procedurii de selecție, se vor semna contracte cu Asociația Transilvania Vitalis pentru activitățile dedicate vârstnicilor și cu Asociația SOS satele copiilor și Asociația Centrul Bucuriei pentru activitățile dedicate copiilor”, transmite Primăria.

Primăria Sibiu va anunța data deschiderii Centrului și condițiile de acces a beneficiarilor la serviciile oferite de acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Neamțu

Acum 1 an

Mulțumim PMS, doamnei primar, acum avem și noi ăștia mai defavorizați unde sa spargem semințe in condiții civilizate, să facem un duș sa ne mai albim diverse, ce sa mai vorbim de bideurile automate, jos pălăria. Copii noștri nu vor mai sta pe la colț de stradă ci vor sta pe enternet să socializeze
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus