Duminică,
21.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Bugetul Șelimbărului în 2023: 59,8 milioane de lei. 42% din cheltuieli merg la investiții

Bugetul Șelimbărului în 2023: 59,8 milioane de lei. 42% din cheltuieli merg la investiții

Bugetul comunei Șelimbăr pe anul 2023 a fost supus dezbaterii publice, și urmează să fie votat de consilieri în ședința din 31 ianuarie, transmite Primăria Șelimbăr pe site-ul oficial.

Proiectul de buget arată un total de 59,8 milioane de lei, din care 80% sunt venituri locale, provenite din impozite și taxe locale și cote defalcate din impozitul pe venit.

”Ponderea mare a veniturilor proprii, raportat la sumele transferate de la bugetul de stat (sume defalcate din TVA) indică o independență financiară și o autonomie a bugetului local, precum și o bună gestionare a resurselor financiară”, se precizează în prezentarea bugetului pe acest an.

42% din cheltuielile totale aferente anului 2023 sunt destinate investițiilor, iar diferența de 58% pentru cheltuieli curente (iluminat public, activitatea culturală, sportivă și de agrement, întreținere parcuri și zone verzi, reparații străzi, reparații și dotări la unitatea de învățământ de stat Șelimbăr, funcționarea serviciilor / compartimentelor din cadrul primăriei Comunei Șelimbăr)”, se mai arată în document.

Cheltuielile secțiunii de dezvoltare sunt în valoare de 24,96 milioane de lei, iar cel mai mare procent este destinat capitolului ”transporturi” – 52%.

”Ponderea cea mai mare a cheltuielilor de investiții a fost alocată în domeniul transportului, respectiv a infrastructurii rutiere, urmată de domeniul educație, a serviciilor de dezvoltare publică (rețele de apă, canalizare, iluminat public)”, se precizează în prezentarea proiectului de buget.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus