Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Gușterland, făcut ”copy-paste” în Wonderland. Un consilier local din Bistrița sesizează că studiul de fezabilitate pentru un parc de distracții din municipiu e copiat cuvânt cu cuvânt din Sibiu

Gușterland, făcut ”copy-paste” în Wonderland. Un consilier local din Bistrița sesizează că studiul de fezabilitate pentru un parc de distracții din municipiu e copiat cuvânt cu cuvânt din Sibiu

Nicolae Pavelean, consilier local al Municipiului Bistrița a remarcat că studiul de fezabilitate pentru sania de vară propusă pentru zona de agrement Wonderland este copiat cuvânt cu cuvânt din studiul adoptat deja în Sibiu, pentru Gușterland, relatează Bistrițeanul.

„Necesitatea investiției rezidă și din alte motive. În special lipsa unui spațiu destinat relaxării și agrementului pentru un număr important a locuitorilor municipiului Sibiu, care pentru a-și petrece timpul liber trebuie să parcurgă zeci și sute de kilometri până la cele mai apropiate locații”, apare în studiul de fezabilitate al saniei de vară.

Citește și: Cum va arăta Gușterlandul: Primele imagini cu centrul de agrement din Dealul Gușteriței

Aceasta nu este singura greșeală „de redactare”. Firma care a făcut SF-ul încurcă și numele zonelor de agrement: „Prin realizarea proiectului Zona de agrement Dealul Gușteriței se estimează o creștere a nivelului calitativ și de performanță a procesului economic din zona luată în studiu”.

Consilierul întreabă acum dacă acest studiu de fezabilitate poate fi votat, în condițiile în care a fost întocmit inițial pentru Sibiu, nu pentru Bistrița.

„Deci Municipiul Sibiu și zona Dealul Gușteriței. Zic, oare nu văd bine sau unde ne aflăm? Mă uit pe geam și constat totuși că suntem încă în Bistrița, dar trebuie să aprobăm un proiect pentru Sibiu. O fi normal? O fi rezultatul unui copy paste tipic studiilor astea de fezabilitate făcute pe bani mulți?”, spune consilierul Nicolae Pavelean.

Citește și: Primul pas spre Gușterland. Modernizarea Dealului Gușteriței începe cu realizarea unei noi străzi

Studiul este realizat de aceeași firmă, Resort Planning SRL, cea care a realizat SF-ul și pentru parcul de distracții în Sibiu, care include și o sanie de vară.

Dincolo era mai ieftin

Potrivit studiului de fezabilitate elaborat de Resort Planning SRL și aprobat mai apoi de consiliul tehnico-economic al municipiului Bistrița, sania de vară va costa peste 29 de milioane de lei, cu tot cu TVA.

Lungimea propusă este de 3,7 kilometri, instalația având 1.150 de metri pe partea de urcare și 2.640 pe partea de coborâre. Se ia în calcul achiziționarea a 50 de sănii de vară, astfel încât într-o singură oră să se poată bucura de această facilitate nu mai puțin de 250 de persoane. Perioada de implementare a proiectului este estimată la 7 luni.

”Necesitatea investiției rezultă în special din lipsa unui spațiu destinat relaxării și agrementului pentru un număr important a locuitorilor municipiului, care pentru a-și petrece timpul liber trebuie să meargă distanțe mari până la cele mai apropiate locații care asigură condiții de agrement și relaxare, în special în scurtul timp liber la sfârșit de săptămână”, se arată în proiect.

În Sibiu, proiectul Gușterland costă 30 de milioane de lei, însă este un parc de distracții ce ar urma să se construiască integral, și se va întinde pe 31 de hectare, nu doar un traseu pentru o sanie de vară, așa cum este în Bistrița.

Proiectul din Sibiu cuprinde o pârtie de schi și tubing sintetică, tiroliene, trasee de bicicletă, potecă pentru drumeții, o terasă panoramică, loc pe popas, spațiu de joacă, o clădire multifuncțională și 300 de locuri de parcare.

Traseul saniei de vară de la Bistrița ar urma să aibă o lungime de 2.600 de metri, iar la Sibiu ar avea doar 2.000 de metri.

Citește și: Gușterlandul va costa șase milioane de euro: sănii de vară pe doi km, schi pe 170 de m, piste și poteci iluminate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Claudiu

Acum 1 an

"Întâmplarea" deloc hazlie demonstrează dincolo de orice dubii cu ce firme "SERIOASE" aleg sa colaboreze consiliile județene. Doar ca să își ia partea...cine trebuie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus