Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

După revenirea la Viena, ambasadorul Hurezeanu a vorbit despre blocarea României în Schengen: „Trebuie să găsim soluții să cicatrizăm rana”

După revenirea la Viena, ambasadorul Hurezeanu a vorbit despre blocarea României în Schengen: „Trebuie să găsim soluții să cicatrizăm rana”

Ambasadorul României în Austriei, sibianul Emil Hurezeanu, a revenit în Viena pe data de 19 ianuarie, după ce președintele Klaus Iohannis a avut o discuție cu șeful statului austriac. Hurezeanu a fost rechemat din Austria după votul negativ dat de Austria contra intrării României în Spațiul Schengen. Recent, ambasadorul a declarat că relația româno-austriacă se va normaliza.

„În această situație, cred că așa cum văd lucrurile acum, relația (româno-austriacă) nu poate decât să evolueze, să se normalizeze. Existe intenții din partea noastră și din partea austriacă", a declarat Emil Hurezeanu într-un interviu pentru Antena3.

Întrebat ce a făcut în perioada în care a revenit în România, acesta a răspuns că s-a întâlnit cu reprezentanții aparatului președintelui și ministrului de Externe. „Știu foarte bine care sunt pașii și cum trebuie reglate toate acestea. Mica mea contribuție ar putea fi ca, dincolo de aparatul diplomatic sau din ministerele de Interne - că oricum se vor întâlni și experții din cele două ministere... Eu însumi am o întâlnire programată cu ministrul de Interne, cu primul adjunct al ministrului de Externe în următoarele 10 zile. Deci cu asta ne ocupăm, asta trebuie făcut. Rana a fost inflamată, după aceea pansată și încet, încet, trebuie să găsim soluții de cicatrizare”

Despre schimbarea votului Austriei în problema Schengen, ambasadorul crede că relațiile se vor normaliza.

„Relațiile dintre cele două ministere de Interne au fost întotdeauna foarte bune, foarte cordiale. Mă întreb dacă Ministerul Austriac de Interne avea relații mai susținute cu un alt partener din spațiul Schengen, nu din afara spațiului Schengen. Responsabilii diverselor domenii din Ministerul de Interne, din Poliția de Frontieră se vizitau. Au fost conferințe de presă comune la care au vrut neapărat să fie de față și cei doi miniștri atunci când, prin concursul părții române, al Poliției Române de Frontieră, au fost descoperite călăuze și așa mai departe. Șeful Schengen din Ministerul de Interne al României a fost decorat cu unele dintre cele mai mari decorații de către președintele Republicii Austria, în prezența înalților demnitari din Austria"

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 939

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Milucule să rezumam : Batista pe țambal!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Alt bubat...Degeaba trimite mafiotul Iohannis trimite infractorii sa-si curete toate bubele ca Austria nu va recunoaste spalatoriile justitiei romane.
Raspunde

DB

Acum 1 an

cicatrizăm pupând în dos până-i albim
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

E simplu! Trebuie sa le mai dam ceva de talia Petrom sau BCR si sa continuam sa le livram lemn in cantitati mari. Asa, sigur vor fi de acord :) Problema e ca degeaba ne facem preș in fata austriacului pentru ca mai exista si olandezul. Pe ala poate il induplecam dandu-i portul Constanta cadou...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus