Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Una comanzi, alta primești. Sibian înșelat de un magazin online: „Sun la ei, numărul este inactiv. Le dai mail, îți trimit trei numere de telefon”

Una comanzi, alta primești. Sibian înșelat de un magazin online: „Sun la ei, numărul este inactiv. Le dai mail, îți trimit trei numere de telefon”

Un sibian care a făcut o comandă de pe un site online reclamă site-ul respectiv pentru faptul că ar înșela clienții. După ce produsul comandat a ajuns la el, sibianul a descoperit că nu era același cu cel pe care îl văzuse în poza de prezentare. Mai mult, când a vrut să returneze produsul și să ia legătura cu reprezentanții magazinului nu a mai putut pentru că niciunul dintre numerele de telefon puse la dispoziția clienților nu era disponibil.

Sibianul, care a dorit să-i fie protejată identitatea, spune că site-ul magazinulsabrina.com nu este unul serios și că, din păcate, încearcă să dea de câteva zile de un reprezentant al magazinului, dar nu reușește. Comanda pe care a făcut-o în urmă cu câteva zile a ajuns, însă produsul nu este același cu cel pe care l-a comandat. Mai mult, nu mai poate face retur pentru că nu reușește să ia legătura cu cei care administrează magazinul online.

„Am comandat un produs pentru prietena mea undeva în 16 ianuarie. Produsul a ajuns, dar nu a venit ce am comandat, a venit alt produs. Am comandat o rochie verde, a ajuns într-adevăr o rochie, dar nu ce era în poză. Mărimea, de asemenea, a fost mai mare decât specificațiile care erau trecute acolo”, a spus sibianul pentru Turnul Sfatului.

„Nu am primit factura, nici pe mail, nici în colet”

Acesta mai spune că, deși magazinul are o politică de retur de 14 zile, returul este imposibil de realizat pentru că nu există nicio factură în colet. Cum nu a putut să contacteze un reprezentant al magazinului prin telefon, sibianul a încercat să scrie și pe pagina de facebook, însă a fost blocat.

„Nu am primit factura, nici pe mail, nici în colet. Problema este că nu se poate returna. Există politică de returnare în număr de 14 zile, specifică un număr de telefon, sun la ei, numărul este inactiv. Le dai mail, îți trimit trei numere de telefon, dintre care unul este cel de la politica de returnare, celelalte două numere sunt blocate pentru apel.

Am văzut că nu se poate așa, le-am scris și pe facebook, dar m-au blocat. Dacă le scrii ceva despre comanda ta, o să intre, o să vadă și dintr-o dată o să vedeți că nu mai puteți să trimiteți mesaje pentru că vă blochează. Pe pagina lor își șterg singuri comentariile negative”, mai povestește acesta.

„Nu sunt singurul”

Sibianul spune că nu este singurul păgubit. În grupurile de pe facebook există zeci de postări prin care oamenii se plâng de țepe pe acest site. 

„La protecția consumatorului, ca să deschizi sesizare, ai nevoie de factura pe care aceștia nu o trimit, iar protecția consumatorului revine cu răspuns că este nevoie de dovada comenzii, adică factura. Din câte am observat nu sunt singurul, sunt mai multe comentarii în care persoanele se plâng că s-a comandat și nu s-a putut face nimic când a venit ce nu trebuie. Am înțeles de pe grupuri că sunt inclusiv persoane care au trimis pachete înapoi, dar nu li s-au mai livrat banii”, concluzionează sibianul.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat de ieri să ia legătura cu un reprezentant al magazinului, dar nu a reușit. A trimis o solicitare de informații pe mail, care ne-a redirecționat către numerele de telefon puse la dispoziție și de sibianul reclamant, însă în continuare numerele nu sunt disponibile. Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu recomamndă celor care se consideră înșelați în astfel de cazuri să sesizeze poliția. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Id

Acum 1 an

Când comanzi online, de pe un site obscur, verifica recenziile, verifica la "contact" dacă apare un nume de firma, un cod fiscal valabil, un număr de telefon de contact, verifica pe mfinante.ro cifrele comerciantului și abia apoi poți să te gândești să cumperi. Fiecare cu și pe banii lui...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus