Sâmbătă,
20.07.2024
Ploi Scurte
Acum
20°C

În Sibiu sunt cele mai mari salarii din Regiunea Centru

În Sibiu sunt cele mai mari salarii din Regiunea Centru

Cele mai marii salarii din Regiunea Centru, din punct de vedere al câştigurilor medii brute, au fost în noiembrie 2022 în judeţul Sibiu, iar cele mai mici în judeţul Harghita, diferenţa fiind una substanţială, respectiv de peste 2.450 de lei, potrivit datelor transmise, miercuri, AGERPRES, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

"În luna noiembrie 2022, câştigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune, a fost de 6.227 de lei, (...). Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu (7.190 de lei), iar cel mai mic în Harghita (4.735 de lei)", menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din Regiunea Centru, acesta a fost de 3.874 de lei.

Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 4.449 de lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică în judeţul Harghita, de 2.984 de lei.

Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în toate judeţele din Regiunea Centru, cel mai mult în Sibiu, un plus de 201 lei, şi Alba, mai mult cu 182 de lei.

Efectivul de salariaţi înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii noiembrie 2022 a fost de 708.023 de persoane, în creştere faţă de septembrie cu 627 de persoane şi cu 13.075 de persoane faţă de luna corespunzătoare din 2021.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus