Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
18°C

Tot mai mulți sibieni care traversează neregulamentar ajung victime ale accidentelor. Polițiștii sibieni au desfășurat o acțiune de prevenire

Tot mai mulți sibieni care traversează neregulamentar ajung victime ale accidentelor. Polițiștii sibieni au desfășurat o acțiune de prevenire

Astăzi, 1 februarie, polițiștii sibieni au desfășurat o acțiune de responsabilizare a participanților la trafic în zona trecerilor de pietoni. Oamenii legii au atras atenția atât pietonilor la ce riscuri se supun atunci când nu respectă regulile care îi vizează, dar și au sancționat șoferii care nu le acordă prioritate.

De asemenea, aceștia au împărțit pliante cu informații care să ajute pietonii să traverseze în siguranță.

„Inedit față de activitățile pe care le desfășurăm zilnic în cadrul acestei acțiuni avem ocazia să-i responsabilizăm pe pietoni oferindu-le informații care le vin în sprijin pentru a se angaja în traversarea străzii într-un mod sigur. Asta pentru că în urma accidentelor în care sunt implicați pietoni și autoturisme cele mai mari consecințe le resimt pietonii”, spune Ionuț Natea, agent în cadrul Serviciului Rutier din Biroul Drumuri Naționale și Europene al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Pliantele cu informații vorbesc despre reperele legislative, despre supravegherea copiilor de către părinți și cadre didactice și despre cum ar trebui să-i inițieze în traversarea străzilor prin locurile permise, dar și despre măsurile de precauție pe care pietonii trebuie să le aibă atunci când traversează o stradă.

Potrivit oamenilor legii, în ultimii doi ani, în județul Sibiu a crescut numărul pietonilor care traversează neregulamentar și ajung victime ale accidentelor rutiere.

Acțiunile de astăzi s-au desfășurat încă de la primele ore ale zilei în zona mai multor treceri de pietoni și s-au finalizat la lăsarea serii pe strada Vasile Milea, o stradă despre care polițiștii spun că este risc ridicat din cauza numărului mare de accidente înregistrat anul trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Rammstein

Acum 1 lună

Pliante cu ce ?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus