Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Lot „subțire” pentru FCH în meciul cu FC Argeș. „Ne dorim aceste puncte”

Lot „subțire” pentru FCH în meciul cu FC Argeș. „Ne dorim aceste puncte”

FC Hermannstadt întâlnește mâine pe FC Argeș într-un meci ce contează pentru etapa a 24-a a Superligii naționale de fotbal. Lotul sibienilor este subțiat de accidentări iar nou-veniții mai au nevoie de timp pentru a se integra în sistemul de joc al echipei.

Sâmbătă, la ora 14:30, FC Hermannstadt întâlnește FC Argeș pe Stadionul Municipal, a treia partidă pe care sibienii o joacă pe stadionul inaugurat în luna decembrie.

Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, fiecare cu câte 24, dar sunt departajate de golaveraj, superior pentru echipa locală. FCH este pe locul 11 iar FC Argeș pe locul 13, locul 12 fiind ocupat de FCU Craiova. În pauza competițională, FC Argeș a fost una dintre cele mai active echipe, cu schimbări majore la nivel de lot. „Este un meci dificil, un meci între două echipe care suferă în acest început de an. Noi venim după două înfrângeri în care, totuși, jocul ne-a dat speranțe, din punctul meu de vedere. În schimb, Argeșul a luat un punct în meciul împotriva Chindiei.

Este o echipă dificilă, care a schimbat poate cel mai mult la nivel de lot în această pauză, putem spune că pot suferi la nivel de omogenitate, dar e o echipă care încearcă să construiască cu mingea jos, să atragă adversarul într-o capcană, să devină o echipă lungă pentru a crea spații pentru atacantul lor cu o viteză foarte bună”, spune antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu.

Situația depunctării se lămurește peste 4 zile

Echipa este cu gândul și la cele 9 puncte de care a fost deposedată de Federația Română de Fotbal pentru datoriile acumulate de club. Situația depunctării se va judeca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne în data de 7 februarie iar clubul are argumente pentru a anula decizia Federației. Planul de reorganizare a fost aprobat de Tribunal și, astfel, cea mai mare parte a datoriilor au fost șterse.

Citește și: 5 zile cu emoții. FC Hermannstadt află în 7 februarie răspunsul de la TAS

„E un meci greu, cum sunt de altfel toate, cu siguranță și ei își doresc punctele și noi, avem nevoie de puncte. E o realitate, indiferent de ce se întâmplă, și dacă nu exista acea depunctare tot ne doream aceste puncte pentru a fi cât mai sus. Dar și în momentul în care există această depunctare ne dorim la fel de mult aceste puncte pentru a urca în clasament.  Vom vedea pe teren”, mai spune Măldărășanu.

Echipa caută întăriri pe linia de fund

Marius Măldărășanu nu se poate baza pe întreg lotul. Accidentările din ultimele luni și-au pus amprenta și asupra stilului de joc al echipei. Recent, FC Hermannstadt a transferat un nou mijlocaș de origine germană, venit din primul eșalon din Albania.

Citește și: FCH transferă un mijlocaș central din Germania

„Vesel este apt, are ritm de joc, vine dintr-un campionat care este în curs. Ăsta este un lucru bun și asta ne-am dorit, în general, pentru că există riscul să aduci jucători care nu au jucat de ceva vreme și atunci, până îi pui pe picioare, timpul e mai lung. Însă lucrăm și ne dorim ca el să se integreze cât mai rapid, probabil va fi pe bancă”, mai spune Măldărășanu.

Marius Măldărășanu

Eforturile echipei se concentrează pentru a găsi soluții de completare pe linia de fund, în special în zona centrală.

„Ne dorim în continuare un fundaș central. Stoica a început să facă și antrenamente fizice, încet-încet își revine însă, cu siguranță, când va fi 100% nu știm. Orice jucător ar putea veni, care ar putea să ne ajute, cu siguranță nu vom da înapoi. Dar în momentul acesta nu am găsit niciun jucător cu care să putem schimba prea mult. Au apărut aceste probleme cu accidentările pe finalul anului trecut, asta a făcut ca să fim puțin subțiri ca lot, dar când vor reveni și ei vom fi cu adevărat mai puternici”, completează principalul sibienilor.

Fără Stoica și Baba

Măldărășanu nu se va putea baza cu siguranță pe Stoica și Baba, Antoche va fi în lot dar nu este apt 100%. Cornel Ene strânge și el din dinți și va juca, însă situația lui este destul de dificilă, a jucat cu infiltrații în ultimele două meciuri, cu Craiova și FCSB. „Inițial doctorul a spus că este o fractură, că e fisură, fractură, la nivel de coaste este foarte dureros, nu poate respira cum trebuie, mișcările sunt un pic greoaie. Dar a dat totul pe teren, a încercat să ajute echipa”, spune Măldărășanu.

Biletele la meciul de sâmbătă sunt scoase în vânzare de câteva zile și au prețuri cuprinse între 20 în peluze și 500 de lei în loje. La tribuna I biletul costă 50 de lei iar la tribuna II 40 de lei.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus