Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Importanţa echilibrului emoţional

Importanţa echilibrului emoţional

Pentru a te simţi bine şi pentru a putea funcţiona în parametri normali este esenţial să îţi păstrezi echilibrul emoţional. Indiferent de mediile familial şi social cărora aparţii, de statut şi de îndatoriri, este esenţial să depistezi mecanismele care te ajută să îţi descoperi şi să îţi înţelegi trăirile, astfel încât să fii în echilibru cu exteriorul, dar şi cu tine.

Ce îţi poate afecta echilibrul emoţional

Fiecare dintre noi deţine un anumit profil psihologic, atât moştenit genetic, cât şi influenţat de experienţele parcurse pe durata vieţii. De specificul acestuia depinde modul în care noi facem faţă diferitelor contexte prin care trecem, raportat la trările şi manifestările noastre. Putem fi introvertiţi sau extrovertiţi, ne putem localiza echilibrul în interior sau, din contră, în exterior raportându-ne permanent la un factor extern. De modul în care ne gestionăm trăirile depinde specificul strărilor pe care le vom manifesta.

Astfel, echilibrul nostru emoţional poate fi perturbat de tot ceea ce intervine şi ne scoate din starea de confort, linişte şi previzibilitate. Tot ce apare nou şi neaşteptat are potenţialul de a ne schimba starea psihică, conducând la manifestarea tulburărilor emoţionale. Pierderea locului de muncă, un divorţ, decesul persoanei dragi sau al unei rude, pierderea casei, solicitarea excesivă la serviciu, lipsa odihnei, precum şi obligativitatea de a întreprinde acţiuni care nu ne plac, toate pot conduce la apariţia tulburărilor pe palierul emoţional.

Cinci modalităţi prin care îţi poţi păstra sănătatea psihică

În primul rând, este esenţial să ne cunoaştem pe noi înşine, doar astfel ne protejăm în faţa dezamăgirilor şi scăderii respectului de sine. Atâta timp cât ştim care ne sunt limitele, vom şti ce aşteptări putem avea de la noi. Asumarea şi curajul reprezintă două aspecte de care ne putem folosi pentru a fi în echilibru. A ne asuma faptul că un context nu ne este benefic şi a demara schimbarea acestuia, sunt soluţii pentru a ne asigura o stare de bine. Comunicare ne ajută să uşurăm bagajul pe care îl purtăm în interior, fiind şi o bună oportunitate de a găsi soluţii pentru problemele care ne frământă.

Ajutorul specializat la care putem avea acces prin psihoterapia online, ne va susţine în depistarea dezechilibrelor reale pe care le parcurgem, oferindu-ne şi soluţii. A da importanţă lucrurilor care ne plac, poate fi o altă modalitate de a ne oferi o stare de bine, implicit, echilibrul emoţional şi sănătatea psihică. Practicarea sportului se poate constitui într-o metodă foarte eficientă de păstrare a unei stări de sănătate emoţională normală.

Cere ajutor de oriunde

Consilierea psihologică te poate ajuta în situaţiile dificile din viaţa ta, astfel că este posibil să fii pus într-un astfel de context departe de casă, într-o deplasare sau cu ocazia unei vizite îndepărtate. Hedepy.com.ua vine în ajutorul celora care au nevoie de îndrumare, sprijin şi asistenţă psihologică, indiferent de limba nativă pe care o vorbesc sau de locul de provenienţă, de cauza care a generat dezechilibrele şi de contextele parcurse.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus