Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Gheață în intersecție: un șofer implicat într-o tamponare anunță că va da în judecată Primăria, filmând alte posibile accidente

Gheață în intersecție: un șofer implicat într-o tamponare anunță că va da în judecată Primăria, filmând alte posibile accidente

Pentru că nu a putut opri la intersecția cu strada Siretului, un locuitor al Sibiului s-a oprit direct într-un autobuz al Tursib. Bărbatul dă vina pe ”gheața lucie” care era chiar înaintea intersecției. În documentarea pentru un viitor proces cu Primăria, a filmat și cum un alt accident era să se producă.

Evenimentul s-a petrecut vineri, imediat după prânz: bărbatul circula pe strada Arieșului, stradă cu sens unic. Carosabilul era deszăpezit și nu avea gheață pe toată strada cu excepția ultimilor aproximativ zece metri înainte de intersecția cu Siretului. ”M-am băgat într-un autobuz. Am permis de 25 de ani, n-am avut niciodată accident, am mașină bună, modernă, cu sisteme de ABS, dar pe gheața aceea – după ce vii pe un drum curățat – nu ai cum să oprești. E stradă cu sens unic, vii frumos, fără viteză, dar când ajungi înainte de intersecție, pur și simplu intri pe o porțiune de gheață de nu ai cum să oprești”, descrie sibianul. În urma tamponării pe care spune că nu a avut cum să o evite, daunele mașinii le estimează la aproximativ 1.000 de euro.

Era să filmeze un nou accident

Sibianul a încheiat înțelegere amiabilă în urma tamponării și spune că va da în judecată administratorul drumului, adică Primăria Sibiu. ”Cei de la Primărie nu și-au făcut treaba, vreau să fiu despăgubit. Eu m-am reîntors în România după ce am stat 15 ani în Germania și, când văd așa ceva, pur și simplu mă enervez. Astfel de situații trebuie sesizate”.

Cât timp a discutat cu șoferul Tursib, alte două mașini erau să se tamponeze în zonă și două persoane în vârstă au căzut pe gheața de pe drum, povestește sibianul. Și pentru a documenta situația în vederea unui viitor proces, a scos telefonul pentru a filma și fotografia.

Nu a trebuit să aștepte mult: după două autoturisme care au reușit să oprească, un autoturism al cărui șofer a circulat cu încredere pe asfaltul deszăpezit al străzii nu a mai putut opri decât după ce a pătruns câțiva metri în strada Siretului.

Polițiștii au fost primii

Imediat după primirea imaginilor, Turnul Sfatului a sesizat reprezentanții Soma, pe cei ai Primăriei Sibiu și pe cei ai IPJ Sibiu. Primii care au ajuns au fost polițiștii de la Serviciul Rutier. Aceștia au stat în zonă până când o mașină a celor de a Soma a împrăștiat soluții de topire a gheții și până când acestea și-au făcut efectul. Adică după aproximativ 40 de minute de la momentul în care Turnul Sfatului a sesizat cele două instituții și societatea comercială.

Turnul Sfatului recomandă sibienilor să folosească, ori de câte ori aceștia consideră că se impune, modulul de Sesizări din cadrul ”Sibiu City App”, prin intermediul cărora pot transmite petiții în timp real reprezentanților Primăriei Sibiu. În cazul în care autoritățile nu reacționează, recomandăm să sesizați redacția Turnul Sfatului prin intermediul aplicației noastre, TS APP.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Sesizac

Acum 1 an

Dar de ce dracu nu-si face treaba Soma ?? Si Primaria vietii ?? Tottimpul sa sesizam noi. Da politia aia locala platita cu mii de lei bune ce dracu pazeste ??
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Pai politia locala da amenzi...avertismente...notificari celor care nu si curata trotuarul din fata casei! Care nu e a lor!!! E pe domrniul public administrat tot dr primarie! Care...amendeaza! Era zilele trecute o poza cu trot de sub Podul Minciunilor. Acolo pe cine au amendat...notificat ca nu e nici o casa? Sa nu mi spuneti ca politia locala a amendat sau notificat primaria????
Raspunde

Adis

Acum 1 an

Politia locala patrulează orașul să vâneze mașini parcate aiurea pentru a fi ridicate că așa vrea directorul și șeful birou ordine publică :)
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Ăia nu-s obligați să te-nvețe să conduci
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Condusul preventiv știți ce înseamnă? Mereu e altcineva de vină. Daca tine doar de drum înseamnă că toate mașinile aveau accidente acolo, cat timp sunt unii grăbiți, care e concluzia? Sunt total de acord că primăria curata drumul, dar niciun șofer normal la cap nu circula în condițiile asta că vara. Se topește zăpada și îngheață iar. Sunt condiții de iarnă și ger. ADAPTAREA VITEZEI LA CONDITII DE DRUM e încă neinteleasa de mulți șoferi. Conduita preventiva e doar pentru fraieri
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Cu un singur lucru sunt de acord in ce zici tu si anume ca in conditii de iarna trebuie condus preventiv! Dar pietonilor care trebuie sa treaca pe gheata aia ce le mai zici? Orice talpa ai avea la incaltamintea de iarna pe gheata aia tot iti fuge piciorul! Si o spun din experienta unui pieton care incearca sa foloseasca masina cat se poate de rar, mai ales in perioada asta cand tu dai sfaturi ca sa conducem preventiv! Strada care se numeste "Intrarea Ariesului" nu are nicio trecere de pietoni si prin urmare cei care o traverseaza trebuie sa treaca pe acolo!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 an

NU SCRIE NICAIERI CA TREBUIE PUSA O TRECERE DE PIETONI LA FIECARE 50M, SAU CA TOATE PARCARILE SA FIE LA INTRAREA IN BLOC. MERGI LA TRECEREA DE PIETONI SI ACOLO POTI FACE RECLAMATIR. NU E O SCUZA CA PE UNDE VREI SA TRECI NEREGULAMENTAR E RISC
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Nu, nu scrie nicaieri ca trebuie sa ai trecere din 50 in 50 de metri dar in Sibiu s-a ajuns ca pieton sa nu poti sa mergi pe trotuar pentru ca sunt masini parcate, sa nu poti traversa strada desi astepti regulamenar la semafor sa se faca verde pentru ca sunt masini oprite pe trecerea de pietoni si asa mai de departe si nimeni nu face nimic! In plus acum este vorba de gheata pe care o intalnesti peste tot in Sibiu, atat pe sosea cat si pe trotuare si nimeni, dupa o saptamana, nu a aruncat un fir de nisip sau de sare. Pe centru curatau pompierii dupa 5 zile iar angajatii Soma, intr-o alta zi, in numar de 6, trei stateau si 3 maturau fara chef gheata, de parca poti lua cu matura gheata. Intre blocuri si pe strazile adiacente este o adevarata aventura sa mergi atat pe sosea cat si pe trotuare pentru ca nu s-a curatat deloc si nu ma refer la locurile unde erau responsabili propietarii sa curete, ci Primaria dar atata timp cat doamna Primar vine cu masina pana la usa Primariei( nu stiu daca si pana la usa biroului) nu are cum sa-i alunece picioarele pe gheata, nu? Cetatenii ar trebui sa ia atitudine fata de cei responsabili, pentru ca aici toti avem de suferit, atat soferii cat si pietonii.
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Se vede ca nu esti pieton prin orasul asta! Dar asa ca amintire poti sa consulti orice tema despre deplasarea pe strada si traversarea carosabilului unde se spune clar: "Atunci când nu există nici treceri pentru pietoni, traversarea se face pe la colţul străzii, numai după ce pietonul s-a asigurat foarte bine că nu există niciun pericol pentru el și ceilalţi participanţi la trafic." Sigur in aceasta tema, cei care s-au gandit la pericole se refereau strict la masini care vin pe strada si nu la gheata pe carosabil! N-a zis nimeni ca pietonii au prioritate in astfel de locuri si clar trebuie sa fie atenti si sa stie ca nu au prioritate de trecere in astfel de locuri! Daca te uiti mai atent la filmare vei vedea ca acolo este o strada pe care tu trebuie s-o traversezi cand mergi pe trotuarul strazii Siretului si trebuie sa traversezi strada Intrarea Ariesului pentru ca acolo spune leagea ca poti s-o traversezi (la capatul ei, fiind atent si asteptand sa nu mai vina vre-o masina)! Comentariul tau ca acolo se traverseaza neregulamentar strada (repet: strada fara nicio trecere de pietoni), este complet eronat! Iar in situatia asta, daca pietonii alegeau sa traverseze strada mai spre mijloc unde nu era gheata chiar ca se traversa neregulamentar!
Raspunde

Jan Sibian

Acum 1 an

Corect ! Uitati-va doar la **** ala cu taxiul care vine sanie lansat cu viteza fiindca nu a auzit in viata lui de frana de motor !

Raspunde

Elzoroaba

Acum 1 an

încearcă niște încălțări cu talpă de gymă, pe alea de la second cu talpă de plastic sigur aluneci
Raspunde

@Sibian

Acum 1 an

Bă Emil Elzorab, da stai în casă dacă nu poți mere pe străzi. Du-te bă la servici, dacă ai, sau la crâșmă, dacă ai bani, și nu mai tot boci, ca o babă plenară, ce-ți comandă partidu
Raspunde

Ady

Acum 1 an

Mai sunt multe locuri cu gheata precum ati filmat va invit pe mihai viteazu printre blocuri sa vedeti ce gheata e pe carosabil si pe multe alte strazi din SB asa ca ar trebui cei de la Soma sa trimita oameni pentru a verifica unde e gheata si pentru a preveni alte situatii neplacute
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Deci stai asa, ca sa-si faca mafiotii aia de la soma treaba, este nevoie de accidente, risc de accidente si sesizari pe aplicatie? Deci ca o firma sa isi faca treaba (sau mai profi spus - sa isi respecte angajamentele din contract) are nevoie de invitatii "speciale" din partea cetatenilor (adica intr-un fel, din partea clientior)? Pai daca eu mi-as face treaba cum isi face soma treaba, m-ar zbura de la locul de munca in 2 timpi si 3 miscari
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Și câte accidente au fost, șoșo?
Raspunde

Celălalt Eu

Acum 1 an

Gheata este pe toate străzile din Sibiu...multumim primăriei ..... Dar cu viteza aceea nu avea ce căuta pe un asemenea patinoar... Șoferul a fost inconștient și nu a adaptat viteza la condițiile de pe carosabil
Raspunde

Marian

Acum 1 an

multi nu a-ti prins prins vremurile din ani 90, 2000 cand nisipul se arunca din bascula cu nisip, cauciucuri de iarna nu erau, iar daca erau nu se foloseau,plugul era doar pe arterele principale, restul strazilor vedeai asfaltul cand se topea zapada, dar circulai cu atentie si incet. acum se vrea sa se circule iarna cu aceasi viteza ca si vara, oricat de curatat ar fii asfaltul pe o portiune tot te ia prin surprindere o gheata, o mazga (uni nu au azit de acest termen). poate ar fii bine ca pe viitor masinile cu nisip sa fie bagate cu spatele pe strazile laterale aproximativ 5-10 m de la intersectie tocmai pentru a curata/topi zapada/gheata formata in intersectii de la franarile/incetinirile repetate. evitati sa mergeti tare pe portiunea de zapada unde bate soarele, se formeaza gheata. mergeti incet !!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Pare rau Mariane, am prins anii '90 si 2000 dar asta nu este o scuza pentru primarie. Nu vreau sa circul iarna ca vara, dar vreau sa circul totusi, nu cu 10 km/h pe orice strada (in afara de "bulevarde" si "cai"). Intr-un fel, ai dreptate, nu mai suntem in anii 90 si 2000...tocmai...e timpul sa fim in anii douazeci-douazeci (plus) cum zicea veorica :)
Raspunde

Istorie

Acum 1 an

În anii 90 nu existau contracte din banii noștri, pe milioane de euro dați firmelor ptr dezapezire !!!
Raspunde

@Istorie

Acum 1 an

Daa, partidu era-n tot și-n toate, da tot pe banii tăi, da nu-ți zicea. Erai tot așa șmecher și-ntrebai de ce nu deszăpezea
Raspunde

Zăpadă și gheață

Acum 1 an

Să vină Primăria și Soma pe străzile și aleile dintre blocuri. Este dezastru.ACUM ESTE GHEAȚĂ, GHEAȚĂ, GHEAȚĂ!!! Bine că au dat(Primărița) și au luat(Soma) banii pe contractul de deszăpezire!!! Au avut o singură zi și o noapte de iarnă. Și astăzi după atâta vreme oameni circulă pe zăpadă și gheață! Ăștia sunt niște HOȚI !!!!!!!!!!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Cei dintre blocuri platesc taxe si impozite, la o saptamana se putea interveni cu acele masini care se laudau ca au fost scoase la dezapezire (au fost invizibile pe sosea, dar pe factura au fost vizibile), din nou au fost luati nepregatiti, daca se circula zi noapte pentru a imprastia nisip peste tot ar fi fost bine dar lasa ca se descurca soferi ei comenteaza noi ne incasam bani si e bine. Iar cand curatau trotuarele pe alba iulia aruncau gheata pe carosabil in loc sa arunce pe spatiu verde, cei care trebuie sa dea amenda pentru drumuri stau si ei la caldura ca e mai bine, asta e banul public, daca era bani de la privati se putea face treaba buna si pe o suma mica....
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

În orașul nostru serviciile de deszăpezire nu funcționează niciodată. Sunt bani aruncați pe fereastră. Se deszăpezesc de mântuială și cu mare întârziere doar cele 4 amărâte de bulevarde. Poate, din greșeală, mai trece câte un utilaj și pe străzi mai puțin importante, unde locuiesc cetățeni de categoria a doua, a treia... Mormanele de noroi înghețat nu se ridică niciodată din oraș. Toate acestea, în situația în care la Sibiu ninge o dată pe an.
Raspunde

Administrație incompetenta, absenta si incompatibila cu functiile ocupate

Acum 1 an

Daca aveam primar si nu o figurina, la ora asta contractul de deszapezire era deja reziliat demult si daune trebuiau cerute. Pentru ca serviciile de deszapezire au lipsit cu desăvârșire nici plata din banii nostri catre firma contractata nu trebuia facuta. Nici macar vreo trecere de pietoni nu a fost curățată ce sa mai vorbim de vrun trotuar sau de evacuarea mormanelor de zapada care erau mutate adeseori de pe trotuare pe carosabil si apoi de pe carosabil inapoi pe trotuar.
Raspunde

Trihenea V.

Acum 1 an

Politia Locala NU raspunde la telefon. O singura data mi-au raspuns si am fost directionat catre Politia Nationala desi aveau competenta si ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus