Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
18°C

Autostrada Sibiu- Făgăraș, deblocată de CNAIR. Licitația pentru lotul 2, Avrig -Mârșa începe în 28 februarie

Autostrada Sibiu- Făgăraș, deblocată de CNAIR. Licitația pentru lotul 2, Avrig -Mârșa începe în 28 februarie

Compania de Drumuri a deblocat licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș după aproape trei luni în care procedura de achiziție a fost suspendată, anunță Economedia.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 27 februarie, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția celor patru loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș în vara anului 2022, dar primele trei tronsoane au fost contestate cu decizii de admitere la CNSC. Pentru lotul 2, celebru pentru episodul cu bardoul (animalul rezultat din încrucișarea între un armăsar și o măgăriță) WeBuild (Astaldi) a depus contestație în noiembrie, iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a obligat CNAIR să transmită constructorilor răspunsuri clare.

Citește și: 

De ce s-a blocat autostrada Sibiu – Făgăraș. Un exemplu: CNAIR a scris bardou, hibridul rezultat dintre un armăsar și o măgăriță, în loc de batardou, care înseamnă un dig sau baraj provizoriu

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km. drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani), însă pentru A 13 Brașov-Bacău, CNAIR a ratat și a doua licitație pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus