Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Premierul Ciucă laudă fabrica Scandia: cu peste 1.000 de locuri de muncă, și-a extins portofoliul

Premierul Ciucă laudă fabrica Scandia: cu peste 1.000 de locuri de muncă, și-a extins portofoliul

După vizita premierului la fabrica Scandia, organizată la inițiativa deputatului Raluca Turcan, Nicolae Ciucă a lăudat compania din Sibiu și a promis un program guvernamental pentru industria alimentară autohtonă.

Premierul Nicolae Ciucă, însoțit de oficialități locale, a vizitat fabrica Scandia din Sibiu în dimineața zilei de joi. Ulterior vizitei, pe pagina sa de Facebook a fost publicat un text în care laudă societatea cu principalul punct de lucru la Sibiu. ”Mi-am continuat vizita la compania românească Scandia Sibiu, un angajator important ce oferă peste 1.000 de locuri de muncă și care are o tradiție de peste 100 de ani. Producția de peste 40.000 de tone de alimente anual, realizată cu tehnologie și echipamente moderne, arată că producătorii români pot asigura produse de calitate atât pentru piața internă, cât și pentru export”.

Dezvoltarea companiei și în perioada pandemiei, dar și în contextul războiului din Ucraina este posibilă și ca urmare a sprijinului oferit de autoritățile centrale, care au elaborat programe de finanțare nerambursabilă europeană și au plafonat prețurile la energie, a mai scris Ciucă.

Ulterior vizitei, în conferința de presă, Ciucă a spus că dezvoltarea capacităților de procesare a produselor agricole și animale trebuie asumată și de guvern. Iar un program național ar urma creionat în acest sens.”(La Scandia – n.r.) am putut să constat și să am un dialog legat de ceea ce putem să facem printr-un program guvernamental de dezvoltare a industriei alimentare, urmând ca pe viitor toate aceste elemente specifice să fie discutate într-o întâlnire cu mediul de afaceri din acest domeniu și să găsim soluțiile pe care să le transpunem, așa cum spuneam, într-un program guvernamental asumat pentru industria alimentară”.

Cu șase fabrici, grupul Scandia este lider de piață în România în producția de conserve, având capacități și pentru producția de dulciuri și gustări sărate. Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts și Yummy Snacks sunt mărcile sub care sunt puse în vânzare produsele Scandia. ”Scandia Food este controlată de Elsaco 2005 (52,74%), Daim Imobiliara (25,37%), Dumitru Creştin (10%), Aclam Imobiliara (9,87%) şi Adrian Gaşpar (2%), conform Confidas. În spatele entităţilor juridice menţionate se află familiile Gaşpar şi Creştin”, arată Business Magazin.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus