Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Colonelul în retragere Ștefan Cornel Rodean a donat 800 de cărți Bibliotecii Astra

Colonelul în retragere Ștefan Cornel Rodean a donat 800 de cărți Bibliotecii Astra

Colonelul în retragere Ștefan Cornel Rodean, scriitor și președinte al Cenaclului Umoriștilor Sibieni „Nicolaus Olahus” a donat către Biblioteca Județeană Astra un volum de peste 800 de titluri, scrise în limba română de autori din România, Republica Moldova și Serbia. Donația a avut loc în cadrul campaniei de colectare de carte pentru Republica Moldova „DAR de CARTE și dePARTE”.

Citește și: Biblioteca Astra a început o campanie de strângere de carte pentru Republica Moldova

Donația cuprinde un volum de peste 800 de titluri, scrise în limba română de autori din România, Republica Moldova și Serbia. Editate majoritatea după anul 1990, publicațiile fac parte din diferite domenii de referință (literatură, istorie, filosofie, memorialistică, pedagogie) și aparțin mai multor genuri literare (romane, poezie, teatru, proză scurtă umoristică, epigramă etc.).

„Ne bucură faptul că apelul făcut de noi prin campaniile de colectare de carte au ecou în spațiul public și suntem recunoscători celor care înțeleg importanța cărților și rolul bibliotecilor în dobândirea educației și vin să doneze publicații. Oameni precum domnul Ștefan-Cornel Rodean sunt de apreciat și de lăudat. Instituțiile bibliotecare există și au existat datorită acestor donatori, iar tradiția lor trebuie continuată”, a declarat Răzvan Pop, managerul bibliotecii publice sibiene.

Publicațiile primite au fost preluate de către bibliotecarii astriști în vederea completării fondului de publicații care urmează a fi transportat spre bibliotecile raionale din statul vecin, acțiune care se înscrie în derularea Acordului de parteneriat încheiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu Departament pentru Relația cu Republica Moldova.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

si noi am donat si nu ne-am laudat prin ziare...

Raspunde

Rodean

Acum 1 an

Pentru „Un sibian” Nici eu nu m-am lăudat prin ziare. Eu doar am donat cărțile, am anexat un inventar al lor și am spus cine sunt, fără să pretind ceva. Mai departe, probabil, biblioteca a redactat și trimis știrea către presă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus