Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Biblioteca Astra a început o campanie de strângere de carte pentru Republica Moldova

Biblioteca Astra a început o campanie de strângere de carte pentru Republica Moldova

Biblioteca Județeană Astra a dat startul unei campanii de strângere de carte pentru Republica Moldova. Campania „DAR de CARTE și dePARTE” este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și cu Direcția pentru Cultură Sibiu și își propune să adune cărți pentru comunităților rurale și mic-urbane din Republica Moldova. Publicațiile donate se colectează la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7) și în filialele acesteia.

„DAR de CARTE și dePARTE” este organizată ca urmare a încheierii unui acord de parteneriat între Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și biblioteca publică sibiană.

Acordul prevede derularea unei serii de proiecte culturale în Republica Moldova, la Chișinău și în alte localități, proiecte care vor avea în vedere interacțiunea culturală între cele două țări, precum și acțiuni care să contribuie la îmbunătățirea nivelului educațional al comunităților din statul vecin, mai ales în zone în care accesul la acțiuni și resurse educaționale este mai restrâns: donații de carte, expoziții, diferite activități educative sau artistice.

Inițiativa pornirii acestei campanii de donație de carte este motivată, în egală măsură, de necesitățile reale constatate la nivelul bibliotecilor din raza Raionului Dondușeni, spații care oferă acces la resurse culturale și educaționale locuitorilor din acele comunități, dar în care fondul de carte este învechit și restrâns. Aceste aspecte au fost constatate în cadrul proiectului „Ion Druță, membru de onoare al Academiei Române – File și frunze de dor”, desfășurat în cadrul acordului de cooperare încheiat de Consiliul Județean Sibiu și autoritățile Raionului Dondușeni din Republica Moldova.

„Există comunități, mai cu seamă în mediile defavorizate sau vulnerabile, în care se resimte o lipsă sau limitare a accesului tinerilor și al oamenilor, în general, la cultură și educație, la cunoaștere și dobândire de competențe, aspecte care se pot traduce printr-o restrângere a orizontului, a șanselor pentru un viitor mai bun. Observând și înțelegând aceste lucruri, am considerat că stă și în puterea noastră să îmbunătățim viața și viitorul acestor comunități. Lansăm astfel un apel public în vederea colectării cât mai multor publicații pe care să le ducem înspre Republica Moldova în lunile următoare. Încurajăm membrii comunității sibiene să ni se alăture în acest demers, prin donarea de cărți editate recent, în special, dar nu exclusiv, în limba română. Intenționăm să colectăm volume relativ noi care să bucure mai ales copiii, dar sunt bine-primite și publicațiile destinate adulților. Noi vom avea grijă ca ele să ajungă cu bine în țara vecină, unde își vor găsi loc pe rafturile bibliotecilor și în alte spații de lectură spre folosul și încântarea cititorilor de acolo”, a declarat managerul bibliotecii publice sibiene, Răzvan Pop, într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

cand ajungi cu donatia de carte, la intrare, portarul (deranjat pentru ca intrerupi o convorbire particulara...despre nimic!) su uita la tine urat si te intreaba ce vrei...trebuie sa lupyti 10 min cu ala sa inteleaga si sa poti lasa cartile...nu ne mai aburiti fara rost!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus