Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Primăria vrea să doteze școlile din Sibiu: va cere 9 milioane de euro din PNRR

Primăria vrea să doteze școlile din Sibiu: va cere 9 milioane de euro din PNRR

Dotări în valoare de peste 9 milioane de euro promite Primăria Sibiu pentru unitățile de învățământ din municipiu. Este vorba despre un proiect pe care municipalitatea vrea să-l depună în cadrul PNRR.

„Pe lângă investițiile în construcția de creșe, extinderea școlilor și liceelor, modernizarea și eficientizarea energetică a unora dintre clădirile existente, creștem și calitatea dotărilor unităților de învățământ prin achiziția de mobilier nou, echipamente IT și materiale didactice. În acest sens, am pregătit un proiect pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile din PNRR pe care îl supun aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din această lună. Valoarea finanțării solicitate este de aproximativ 46 de milioane de lei, adică peste 9 milioane de Euro”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Prin proiectul pregătit pentru depunerea în cadrul PNRR, Componenta C15 – Educație, Primăria Sibiu a prevăzut dotarea a 22 de laboratoare de informatică în școli și licee și a 8 laboratoare de informatică în grădinițe; a 628 de săli de clasă și de grupă cu mobilier. Spre exemplu, în cazul grădinițelor, se vor achiziționa de la mese și scaune la dulapuri pentru jucării și cărți, pernuțe pentru șezut și până la jocuri didactice. 

De asemenea, în 871 de săli de clasă și de grupă vor fi aduse echipamente TIC, precum table inteligente, computere, laptop-uri, sisteme audio, camere pentru videoconferință, routere pentru WiFi și scannere portabile, iar 20 laboratoare de fizică, chimie și biologie vor fi dotate cu mobilier, echipamente TIC și materiale didactice; prin proiect se vor achiziționa diverse echipamente și instrumente pentru experimente și lucrări practice. 

În cadrul proiectului, Primăria a mai prevăzut dotarea a 12 cabinete de matematică, comunicare, geografie și muzică; a șase cabinete de asistență psihopedagogică, precum și a 26 săli de sport, în funcție de necesități, cu panouri de baschet, porți de mini handbal, instalații pentru volei, mese de sărituri, minitrambuline, saltele și bări, mingi, jaloane, gărdulețe pentru sărituri, precum și alte materiale necesare practicării sportului și mișcării. 

„Acest necesar de dotări a rezultat din cererile transmise de către conducerile unităților de învățământ, adică din analiza nevoilor acestora. Municipiul Sibiu va depune această cerere de finanțare în numele unităților de învățământ și a 2 cluburi sportive de drept public – Clubul Sportiv Școlar Sibiu și Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu”, mai transmite Primăria în comunicatul de presă.

Un proiect de hotărâre în vederea depunerii solicitării de finanțare va fi supus votului în cadrul Consiliului local pe data de 23 februarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 959

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus