Sibienii care doresc să-și planteze singuri legume și să desfășoare, în același timp, o activitate recreativă au ocazia acum să facă acest lucru chiar în oraș, în apropiere de lacul lui Binder. Radu Popescu, de la firma SC. PORTO. SRL pune la dispoziția oamenilor solarii de închiriat și le oferă atât sprijin tehnic, cât și sfaturi de specialitate pentru a se bucura de legumele pe care le vor planta și le vor culege singuri.
Citește și: Afara ninge-ncetisor, se coc banane-n Turnisor!
Sistemul este unul simplu. Sibienii pot închiria solariile pe o perioadă de un an, care apoi se poate prelungi. Firma oferă spațiu protejat cu folie, cu pământ de grădină, irigat cu apă din fântână, spațiu în care se pot obține minim trei recolte pe an, pentru că plantările pot începe timpuriu, chiar din ianuarie-februarie, în funcție de temperaturi.
„Ideea mi-a venit dintr-o necesitate, pentru că pur și simplu este nevoie de forță de muncă și prefer ca fiecare om să cultive și să-și facă propria producție”, a spus Radu Popescu pentru Turnul Sfatului.
Citește și: Grădina mea de la oraș
Cât costă
Momentan, prețul de închiriere al solarului nu a fost stabilit exact, dar administratul firmei explică faptul că suma nu va depăși câteva sute de lei pe lună. Un solar are în jur de 100 de metri pătrați și se poate închiria mai multor persoane, în funcție de necesități.
„Contractul de închiriere se va face pe un an și se poate prelungi dacă e cazul. Fiecare își programează recolta, vine și își ia solarul în primire, un solar are până în 100 de metri pătrați. Solarul poate fi împărțit la mai multe persoane. Nu ajunge la sume exorbitante închirierea. Încă ne mai gândim, câteva sute de lei, 200-300 de lei pe lună”, mai spune acesta.
Sfaturi pentru munca agricolă
Pe lângă punerea la dispozițiile a solariilor, sibienii vor avea parte și de sfaturi gratuite în ceea ce privește activitățile agricole, dar și lucrările mecanizate ale solului.
„Omul primește apă, primește suport tehnic, tot ce este nevoie pentru producție. Noi oferim sprijin pe tot ce ține de munca agricolă, de legumicultură, de horticultură, ce ne pricepem ce știm și noi, vrem să dăm mai departe. Putem oferi și răsaduri, dacă doresc”, mai spune acesta.
O activitate recreativă
Solariile sunt situate în apropierea lacului Binder. Pe lângă faptul că vor avea satisfacția de a consuma legume sănătoase, sibienii vor avea parte și de o activitate recreativă.
„Ne-am gândit și la persoanele în vârstă care vor să facă o activitate recreativă, noi suntem în oraș, suntem pe strada Mozaicului cu Tractorului, suntem aproape, se poate ajunge cu bicicleta sau pe jos. Nu sunt distanțe mari care trebuie să fie neapărat făcute cu mașina. Acesta este avantajul, că omul este în oraș, are grădina lui, vine, pleacă, totul este supravegheat”, concluzionează acesta.
Toți sibienii care sunt interesați să-și cultive propriile legume pot afla informații la numărul de telefon 0755.687.656 sau pot vizita solariile, pe strada Mozaicului, numărului 13.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 5787
Ultimele comentarii
Acum 42 minute
Barosanu
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Florin
Acum 1 oră
Pop
Acum 1 oră
Dobrin ionut