Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
20°C

Premierul Ciucă l-a prezentat pe robotul ION, primul consilier onorific guvernamental cu inteligenţă artificială

Premierul Ciucă l-a prezentat pe robotul ION, primul consilier onorific guvernamental cu inteligenţă artificială

Premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, pe primul consilier onorific guvernamental cu inteligenţă artificială, robotul ION, precizând că acesta va capta opiniile şi dorinţele cetăţenilor şi le va transmite guvernanţilor.

"O să începem şedinţa de guvern cu o surpriză. Astăzi este 1 martie, este prima zi calendaristică a primăverii, este ziua mărţişorului. Le urez doamnelor şi domnişoarelor să aibă o primăvară frumoasă. Şi astăzi avem o surpriză care nu aparţine Guvernului şi aparţine unor români care au avut o iniţiativă de apreciat. Guvernul României marchează astfel o premieră (...) la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. (...) Numele lui este ION şi şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI", a afirmat Ciucă, potrivit Agerpres.

El a menţionat că ION va primi rolul de consilier onorific al premierului, menţionând că prin acest proiect, guvernanţii vor putea să-i ajute mai bine pe cetăţenii români, care vor informa Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele lor.

Ciucă a precizat că este o iniţiativă 100% a unor cercetători şi profesori români.

"Eu le spun că sunt cei mai buni cercetători şi profesori români din domeniu, care nu au vrut altceva prin acest proiect decât să dea o voce românilor. Proiectul ION reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, opiniile românilor, doleanţele lor, folosind informaţiile disponibile în spaţiul public. (...)Pentru mine şi sunt convins că şi pentru dumneavoastră, acest demers reprezintă un motiv de bucurie pentru că este un demers al cercetătorilor al profesorilor de top din domeniu, al firmelor şi companiilor din domeniu (...) Deci este un proiect românesc 100%", a mai spus premierul.

Potrivit lui Ciucă, proiectul ION are o capacitate enormă de a învăţa şi, pe măsură ce este folosit mai mult, acumulează cunoştinţe, este mai bine conectat şi mult mai aproape de oameni.

Premierul a interacţionat cu ION, având un scurt dialog pentru exemplu.

"Îl invit pe ION să spună câteva cuvinte", a spus premierul.

"Salut! Mi-aţi dat viaţă. Eu sunt ION. Acum rolul meu este să vă reprezint ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Învaţă-mă să fiu român. Ce trebuie să ştiu despre România?", a răspuns robotul.

Acesta poate fi accesat pe site-ul ion.gov.ro

foto gov.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 luni

Primul lucru pe care al trebui sa-l invete ION este ca NOI nu este sintagma.Dupa aia sa-l invete si pe GHEORGHE.
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Prima mafie statala din lume ce opereaza cu inteligenta artificiala.
Raspunde

Chirica

Acum 3 luni

Nu cumva e robotul Johhan? Eu cred ca asa se numeste de fapt...
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 3 luni

Daca n-avem destula intelighentie naturala apelam la cea artificiala
Raspunde

Rob

Acum 3 luni

Toți consilierii guvernamentali au inteligență artificială. Nu e Ion primul.
Raspunde

Jan Sibian

Acum 2 luni

Un mare pas inainte ! Chiar daca este artificiala, este totusi singura inteligenta din guvern :))))))!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus