Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

De 8 Martie, Putin le felicită pe femei şi subliniază curajul celor care servesc în armată

De 8 Martie, Putin le felicită pe femei şi subliniază curajul celor care servesc în armată

Preşedintele Vladimir Putin le-a felicitat miercuri, de 8 Martie, pe femeile din Rusia, cu o menţiune specială pentru cele care servesc în armată, transmite EFE, citat de Agerpres.

"Dragi femei, vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Această zi, care este marcată în multe ţări, este o zi specială pentru Rusia (...) deoarece respectul pentru femeie şi maternitate este o valoare absolută care se transmite de la o generaţie la alta", a spus Putin, într-un mesaj video difuzat de Kremlin.

"În această zi, vreau să felicit în mod special femeile militar, care şi-au ales înalta misiune de a apăra Patria", a arătat el.

Liderul de la Kremlin, care miercuri va înmâna distincţii de stat cu ocazia Zilei Femeii, a adăugat că se referă la femeile care servesc în unităţi de luptă, precum şi la femeile medic şi asistent de pe front.

"Cele care îşi riscă viaţa pentru a evacua răniţii de pe câmpul de luptă", a precizat Putin, adăugând că acest curaj al lor "îi uimeşte chiar şi pe combatanţii cei mai experimentaţi".

Aproximativ 1.100 de femei servesc în rândurile armatei ruse din Ucraina, a declarat marţi ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

"În prezent, 1.100 de femei iau parte la operaţiunea militară specială, dintre care o treime au fost decorate", a spus oficialul de la Moscova, într-o reuniune cu conducerea armatei.

El a precizat că peste 39.000 de femei sunt în prezent în rândurile Forţelor Armate, dintre care aproape cinci mii deţin gradul de ofiţer. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus