Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Sens giratoriu nou în Șelimbăr, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Primar: ”În zonă au fost tamponări și accidente, are rolul de a reglementa traficul”

Sens giratoriu nou în Șelimbăr, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Primar: ”În zonă au fost tamponări și accidente, are rolul de a reglementa traficul”

Primăria comunei Șelimbăr a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea unui nou sens giratoriu pe Bulevardul Mihai Viteazu, în zona ansamblului rezidențial Avantgarden.

Licitația a fost denumită "Amenajare intersecție de tip giratoriu pe bulevardul Mihai Viteazu, zona Avantgarden" și are o valoare 75.500 de lei, respectiv aproximativ 15.500 de euro.

Primarul Marius Grecu a explicat pentru Turnul Sfatului că în zonă au avut loc de-a lungul timpului mai multe evenimente neplăcute în trafic, motiv pentru care proiectul are rolul și de a reglementa circulația în zonă.

Neoficial, pe această porțiune de drum se organizează uneori curse auto. În apropiere a avut loc iarna trecută un accident mortal, în care și-au pierdut viața doi tineri.

”Scopul acestui sens giratoriu este de a reglementa o intersecție în care avem semnale că se circulă cu viteză, unde au avut loc în trecut tamponări și accidente. Prin urmare, noul sens giratoriu are rolul de a calma traficul în zonă”, a declarat primarul Marius Grecu.

Totodată, de noul sens giratoriu vor beneficia și locatarii ansamblului rezidențial, aceasta fiind principala cale de acces pentru sutele de familii care locuiesc în Avantgarden.

”Necesitatea întocmirii proiectelor pe specialitatea drumuri, rețele hidroedilitate, rețele de iluminat public și cablaj metropolitan, pentru execuția viitoare a lucrărilor, reiese din faptul că amenajarea acestei intersecții va asigura accesul cât și ieșirea de la locuințele din zona Avantgarden”, se precizează în anunțul primăriei referitor la licitație.

Planurile primăriei sunt de demara lucrările după finalizarea proiectării, astfel încât până la finalul acestui an noul sens giratoriu să fie dat în funcțiune.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Dragoș

Acum 1 an

Este nevoie de un giratoriu la ieșirea către Tălmaciu. Intersecția e foarte periculoasă, mai ales că nici un vehicul NU respecta viteza reglementată prin semne.
Raspunde

Che

Acum 1 an

Cine a dat autorizația de construcție a blocului din ansamblul rezidențial LUP la 1m de strada principala ??? Nu Primaria Selimbar ? De aceea se întâmpla accidente dle. Primar !!! Vizibilitatea e zeroooo!
Raspunde

Bathory

Acum 1 an

Foarte bine, sa faca. La intersectia Salzburg cu Calea Surii Mici se mai aude ceva? Ca de ani buni cica tot fac acolo giratoriu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus