Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Un sibian, excavatorist, și-a deschis o afacere cu limuzine de închiriat: Este ceva de vis, o senzație unică pentru miri

Un sibian, excavatorist, și-a deschis o afacere cu limuzine de închiriat: Este ceva de vis, o senzație unică pentru miri

Ioan Turean are 40 de ani, este din Sibiu și dintotdeauna a fost pasionat de mașini. Din acest motiv, dar și pentru că și-a dorit mereu să aibă o afacere pe care să o poată gestiona singur, sibianul a pus bazele Royal Events By Turean, o mică afacere ce presupune închirierea de limuzine pentru evenimente. Sibianul a cumpărat astfel trei mașini pe care le închiriază contracost la nunți sau la alte evenimente la care i se solicită acest lucru. Pe lângă această mică afacere, Ioan este șofer pe o basculantă de 3.5 tone și lucrează pe excavator, reușind să-și gestioneze timpul astfel încât să se împartă între cele două activități pe care le practică.

Ioan este din Păuca, a venit la Sibiu odată cu înscrierea la liceu, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Drept. După ce mai mulți ani a lucrat ca organizator de evenimente ocupându-se de servicii de foto-video, dar și animând petrecerile cu muzică, sibianul a decis să încerce și altceva. Ideea de a cumpăra mașinile i-a venit în timpul pandemiei, iar în momentul acesta are trei pe care le închiriază la evenimente: un Nestor Baron Retro, un Chrysller PT Cruiser și un Lincoln.

„Chiar în timpul pandemiei mi-a venit ideea. Mi-am dorit mereu să am o afacere singur, pe cont propriu. Am vrut să fac ceva mai deosebit, am cumpărat o mașină de epocă, de la Buzău, de la un prieten, Nestor Baron Retro, 1946. Atunci când am fost să cumpăr decapotabila am văzut că prietenul meu mai avea încă o limuzină foarte frumoasă, un Chrysller PT Cruiser unicat în Romania, iar după ce am ajuns cu decapotabila acasă m-am gândit că ar fi bine să merg să cumpăr și limuzina. Zis și făcut. A doua zi am plecat după limuzină. Au început nunțile, am văzut că lucrurile mergeau în direcția bună și am decis să mai iau încă una de la Craiova, de la un alt prieten”, a povestit sibianul.

„Este ceva de vis”

Ioan a început să-și facă cunoscută afacerea cu ajutorul rețelelor sociale, dar și prin participarea la târgurile de nunți.

„Oamenii sunt foarte încântați mai ales de mașina decapotabilă. Începem cu vizita la mire, la ora stabilită mă prezint la el și de la mire mergem la naș, apoi mergem la mireasă, apoi la biserică, la ședința foto și apoi la sală, acolo se termină serviciile mele. Este ceva superb și oamenii se simt minunat, este ceva de vis, o senzație unică, iar fotografiile sunt extraordinare”, mai explică sibianul.

„Albumul de nuntă va ieși foarte special”

„Albumul de nuntă va ieși foarte special. Sunt cerințe și la zile onomastice, și la banchet am dus tinerii, câte două ore. La limuzine, în prețul de închiriat este inclusă și șampania, whisky, sucuri, apă plată, toate sunt incluse în preț”, completează sibianul.

Pe lângă închirierea mașinilor pentru evenimente, de zece ani sibianul mai are o afacere. Ioan are o basculantă și un excavator de 3.5 tone cu care execută săpături pentru apă, canal, gaz, curent, fundații case, nivelat curți. Înainte să înceapă afacerile sibianul a participat la mai multe seminarii prezentate de speaker-ul Lorand Soares Szasz.

Serviciile lui pot fi găsite pe pagina de facebook Turean Ioan, dar și la numărul de telefon 0725 10 20 50.

Sursă foto: Arhiva Personală/Ioan Turean

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus