Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Aproximativ 40 de persoane au fost prezente la spectacolul – protest realizat de Doru Apostol în Piața Mare din Sibiu: „Dacă trebuia să laud un partid sau altul era înghesuială cu stegulețe”

Aproximativ 40 de persoane au fost prezente la spectacolul – protest realizat de Doru Apostol în Piața Mare din Sibiu: „Dacă trebuia să laud un partid sau altul era înghesuială cu stegulețe”

Un protest sub formă de piesă de teatru în șase acte, după cum au precizat organizatorii, a avut loc sâmbătă, 11 martie, în Piața Mare din Sibiu. Organizatorul este Doru Apostol, un sibian cunoscut pentru zecile de proteste pe care le-a organizat în Sibiu. În ultimii ani, acesta a protestat împotriva purtării măștii de protecție, a vaccinării împotriva virusului SARS CoV-2 sau a ideii de pandemie. Manifestarea a adunat în jur de 40 de oameni și se va repeta și duminică, 12 martie, de la ora 16.00.  

Protestul spectacol numit „Muzeul Apocalipsa se amână” a început în jurul orei 16.00, atunci când fusese anunțat. Primul act a fost o prezentare a formei de protest și a ceea ce va urma să se întâmple.

„Dacă trebuia să laud un partid sau altul era înghesuială cu stegulețe. Erau poate și niște parlamentari pe aici să ne spună pe care parte se unge pita cu unt. Ce să spun, mă bucur că suntem câți suntem. Eu am gândit acest protest sub forma unui spectacol în șase acte. Toți suntem sătui de pandemie, de manipulare, de război. Se încearcă parcă să ni se bage pe gât digitalizarea, mâncatul de insecte, marea resetare, trebuie să intrăm toți în metavers. Sunt unele inepții. Unele site-uri deja promovează inclusiv canibalismul, pedofilia, adică tot ce era considerat înainte infracțiune gravă acum ni se promovează ca normalitate. Nu este efectiv normal ce se întâmplă. Ori luăm poziție și înfruntăm tot ce ni se întâmplă, ori vom  fi laminați”, a spus Doru Apostol în deschiderea evenimentului, dezamăgit de numărul mic de oameni prezenți.

Protestatarul s-a arătat dezamăgit de numărul mic al oamenilor prezenți și de lipsa presei, în mod special de lipsa televiziunilor.

„Vedem că presa nu funcționează, nu știe nimic, nu spune nimic. Știm că au luat peste 500 de milioane de euro în timpul pandemiei ca să ne livreze măști, vaccinuri, stați acasă, salvați-o pe bunica, în timp de unii se îmbogățesc. Domnul Arafat a fost chemat în Parlament pentru da unele explicații cu privire la achizițiile aberante din starea de alertă”, a precizat protestatarul.

Acțiunile autorităților din pandemie au fost parodiate

Actul II l-a numit o prezentare de tip muppets, făcând referire la celebrele Păpuși Muppets, protagonistele unui show de televiziune. Doru Apostol a precizat că ziua de astăzi nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că marchează trei ani de la începerea pandemiei de COVID 19.

„Astăzi se împlinesc trei ani de când a fost declarată această pandemie, pandemie. Ei, de fapt, vor să instaureze această mare resetare. Ni se spun pe parcurs diverse aspecte și nu pot să fiu de acord. Eu vreau să-mi recuperez viața de dinainte și cred că sunteți în asentimentul meu și ar trebui să transpirăm mai mult”, a mai spus Doru Apostol.

Din stânga și din dreapta Pieței Mari au apărut persoane îmbrăcate în combinezon, purtând pe față măști albe care le acopereau chipul. Doi dintre aceștia duceau o izoletă în care se aflau manechine ce semănau cu Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, cel care a coordonat campania de vaccinare anti-covid și cu Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Alte două persoane duceau o siringă gigantică în care erau capete de mort cu mai multe mesaje. Toate cele patru persoane aveau pe spate siringi pe care erau trecute tipurile de vaccin.

În cele din urmă a fost prezentat muzeul care era de fapt o cutie în care erau strânse măști care au trebuit purtate în pandemie, termometre și alte elemente care să aducă aminte de perioada în care au fost restricții.

Pe parcursul evenimentului s-au prezentat tot felul de argumente împotriva vaccinării, a pandemiei și a măsurilor luate. De asemenea, Doru Apostol vorbit despre o neutralitate pe care România ar trebui să o aibă față de războiul din Ucraina.

Trecător: „Mi se pare foarte periculos ce se întâmplă aici”

Oamenii care s-au strâns la eveniment au arătat că sunt de acord cu ce s-a vorbit și s-a prezentat, fără însă a avea prea multe de spus.

„Este un eveniment plin de adevăruri. Mi se pare liniștitor acum, după pandemie. Am venit special să-l văd”, spune un sibian prezent la spectacolul manifest.

Trecătorii care s-au oprit pentru câteva momente pentru a-și da seama ce se întâmplă, nu au fost, însă de aceeași părere.

„Mi se par o nebunie lucrurile acestea duse la extrem. Am stat câteva minute să ascult și mi se pare extrem de periculos ce am auzit. Informații fără a avea o bază solidă, speculații, așa zise documentări din surse sinistre. Nu mai pot sta să ascult”, spune o sibiancă oprită pentru câteva minute la eveniment.

Duminică, 12 martie, Doru Apostol spune că va repeta spectacolul pentru cei care nu au ajuns astăzi. Manifestarea va începe de la ora 16.00.

Pe tot parcursul evenimentului, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au acționat pentru siguranța participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor care ar fi putut să afecteze climatul de ordine publică la protestul organizat în Piața Mare din municipiul Sibiu.

Acțiunea a fost avizată de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

14 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Da... Halatu '... Cât costă halatul?

Raspunde

Ion

Acum 1 an

Duceți -l la spitalul 9

Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Mare ti-e gradina Doamne , noroc ca putini p... sar gardul!

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Au dreptate acesti oamenii, prostii prinsi fara masca erau amendati si li se facea dosar penal pentru raspandirea virusului iar specialii patriei umblau fara masca si trageau dezmaturi de pomina in Guvern.

Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Cam penibil omulețul ăsta, zecile de protestele organizate...probabil a inventat meseria de protestatar, o fi bine plătită?

Raspunde

D.G

Acum 1 an

Mulți bolnavi care au nevoie de medicamente, maică, cam cum e şi tataie āsta! Să-l ajute careva, doamne fereşte, să nu se răspândească, că de prostie putem să ne ferim şi singuri. Hai, mâine poate veți fi 42...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheorghe Ion

Acum 1 an

Am fost în Piața Mare din Sibiu şi pot spune că sibienii sunt bătuți în cap cu leuca ca şi Ioh-anus. 1. Deşi delimitasem spațiul în care organizam manifestarea, sibienii nesimțiți treceau pe acolo; 2. Când am vrut să merg la toaletă de la o terasă de acolo, ospătarul mi-a spus că nu-mi dă voie, dacă nu servesc ceva acolo. No, acestor oameni n-ai ce să le faci. Nu cred în Dumnezeu şi omenie. Sunt roboți.

Raspunde

Zzz

Acum 1 an

este strigator la cer ca nu ai fost lasat in toaleta restaurantului! data viitoare te sfatuiesc sa mergi la Imparatul Romanilor ca sa dormi acolo pe gratis. daca nu te lasa e clar ca si aia sunt roboti.
Raspunde

Ionică

Acum 1 an

Pe str,Doctor Bagdazar îi este loculla acest individ și la agiotanții lui.Da va fi și bine platit pentru meseria ce o face.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Daca erau seriosi nu mai vedeati pe Iohannis cel ,,precaut'', Raluca Turcan, Ponta, Aurescu, Orban, Ciolacu, etc, fara masca si nu mai trageau chefuri de pomina in Guvern. Au declarat ,,legea martiala'' pentru prostime sa-si poata finaliza talhariile si ilegalitatile in liniste si pace deplina.

Raspunde

DORA DR

Acum 1 an

Dupa ce ca esti p....tmai si semnalizezi ???!!!

Raspunde

Ciorba reinclazita

Acum 1 an

Si voi si mai tembeli ii promovati cu 1000 de poze pe acesti tampiti cu toate ineptiile lor.

Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Au furat startul la Festivalul de Teatru ... scuze, au ratat

Raspunde

Gogu

Acum 1 an

A lipsit stimaBILA doamnă Sacoșă?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus